Haberler

Fabrikada Kopan Parmağa, 29 Bin Lira Ek Tazminat İstemi

İzmirli Volkan Çeviren, Bornova'daki bir konserve fabrikasında tornacı olarak çalışırken, parmağını makineye kaptırdı.

İzmirli Volkan Çeviren, Bornova'daki bir konserve fabrikasında tornacı olarak çalışırken, parmağını makineye kaptırdı. Çeviren, kopan parmağı için açtığı 6 bin liralık tazminat davasını kazandı. Hakim, Çeviren'e faiziyle birlikte 8 bin lira ödenmesine karar verdi. Çeviren'in Avukatı Ali Onar ise fazlaya ilişkin hakları saklı kalmak kaydıyla açtıkları davayı kazandıktan sonra 28 bin 978 TL'lik ek dava açtı.

Volkan Çeviren, bir konserve fabrikasında torna makinesinde işçi olarak çalışırken 2008 yılında iş kazası geçirdi. Volkan Çeviren'in sol elinin işaret parmağı kökünden makineye sıkışarak koptu. Kopan parmağı makinede ezilince yerine dikilemedi. Raporlu olduğu süre içinde işine gitmeyen Volkan Çeviren, kopan parmağı nedeniyle psikolojik rahatsızlıklar yaşarak bir süre daha çalışamadı. Hukuk mücadelesi başlatan Volkan Çeviren, İzmir Barosu avukatlarından Ali Onar aracılığıyla tazminat davası açtı. Çalıştığı işyerinin kendisinin güvenliğini sağlamakla yükümlü olduğunu belirten Çeviren, fazlaya ilişkin hakları saklı kalmak kaydıyla 3 bin TL'si maddi, 3 bin TL'si manevi olmak üzere toplam 6 bin TL tazminat istedi.

BİLİRKİŞİ, İŞVERENİ KUSURLU BULDU

İzmir İş Mahkemesi'nde görülen davada hakim, Çeviren'in mağduriyeti ve kazadaki kusurlar konusunda bilirkişi raporu istedi. İş uzmanı bilirkişiler, fabrika yönetimini gerekli güvenlik önlemlerini almadığı gerekçesiyle yüzde 90 kusurlu olduğunu belirten rapor hazırladı. Konserve fabrikası hukukçuları ise işçi Volkan Çeviren'in dikkatsiz davrandığını, halen fabrikalarında çalışmaya devam ettiğini ve herhangi bir maddi kaybının olmadığını iddia ederek, tazminat isteğinin rededilmesini talep etti.

YASAL FAİZLE BİRLİKTE 8 BİN LİRA

Mahkeme, fabrikanın, Volkan Çeviren'e yasal faiziyle birlikte toplam 8 bin TL maddi ve manevi tazminat ödemesine karar verdi. Çeviren'in avukatı Ali Onar, dava bittikten sonra başka bir iş mahkemesinde ek dava açıp, 28 bin 978 TL'lik yeni bir tazminat daha talep etti. Avukat Ali Onar, bu tür iş kazalarında işverenlerin iş güvenliği ve işçi sağlığından yasa gereği doğrudan sorumlu olduğunu vurguladı. Müvekkilinin kopan parmağından dolayı tazminat kazanmasının hukuk adına doğru bir karar olduğunu belirten Avukat Onar, "Tazminat kopan parmağı yerine getirmeyecek ama, bedelinin de bir şekilde ödenerek adalet duygusunun bir nebze olsun giderilmiş olması hukuk adına önemli bir kazanımdır" dedi. - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title