Haberler

Fabrika İnşaatında Yangın

Konya'da, et-süt entegre gıda kompleksi inşaatında binayı kaplayan plastik panellerin tutuşması sonucu çıkan yangın uzun süren çalışmalar sonucu söndürüldü.

Konya'da, et-süt entegre gıda kompleksi inşaatında binayı kaplayan plastik panellerin tutuşması sonucu çıkan yangın uzun süren çalışmalar sonucu söndürüldü. Yangında 2 kişi dumandan zehirlendi.

Edinilen bilgiye göre, Konya- Karaman yolu Kaşınhanı Mahallesi'nde geçen yıl temeli atılan ve dünyanın en büyük tesisi olma özelliği taşıyan Panagro Et-Süt Entegre Gıda Kompleksi inşaatında yangın çıktı. Henüz bilinmeyen bir nedenle çıkan yangında inşaat halindeki fabrika binasını kaplayan plastik paneller tutuştu. Biranda büyüyen yangından çıkan yoğun dumanlar gökyüzünde siyah bir tabaka oluşturdu. Çumra'dan ve Konya'dan çok sayıda itfaiye ekibi yangına müdahale etmek için seferber oldu.

Yangın söndürme çalışmaları sırasında Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Pancar Ekicileri Kooperatifleri Birliği (Pankobirlik) Genel Başkanı Recep Konuk ve AK Parti Konya Milletvekili Kerim Özkul da incelemelerde bulunmak üzere fabrika inşaat alanına geldi. Çalışmaları yakından inceleyen Recep Konuk'un çok üzgün olduğu ve gözyaşlarına hakim olamadığı gözlendi.

İnceleme sonrası konuşan Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk, yangının nedenleri arasında sabotaj ihtimali olabileceğini söyledi. Konuk, "Şu anda yangının sebebiyle ilgili bir şey söylemek zor. 2 gün sonra burada kesim yapılacaktı. Önümüzdeki ay da açılışı vardı. Yaklaşık 30 bin metrekare alanda et entegre ile ilgili bütün birimler maalesef hasar gördü. Tabi çok üzüntülüyüz. Ama milletimizin canına geleceğine malına gelsin. Bunları bir daha da yaparız, yapacağız da. Bir şey söyleyemiyorum. Çünkü sebebini bilmiyorum. Ama her türlü ihtimalin var olduğunu düşünüyorum" dedi.

Bir gazetecinin "Genel kurul öncesi böyle bir yangın çıkması sabotaj ihtimalini güçlendiriyor mu?" sorusu üzerine Konuk, "Biz de tereddütlüyüz. Önce başka bir bölgede başlıyor yangın zapt altına alınıyor. Akabinde tekrar daha büyüğü bir başka bölgede başlıyor. Tabii o ihtimali de yok saymıyoruz. Ama kesinlikle sabotaj demenin de doğru olmadığını düşünüyoruz" diye konuştu.

Zararın henüz belli olmadığını belirten Konuk, "Soğutma çalışmaları henüz tamamlanmadı. Sadece bina olarak değil, makine teçhizat olarak da tamamlanması gerekiyor. Dolayısıyla makinelerin hangi oranda zarar gördüğünü bilmiyoruz. Bu önümüzdeki birkaç gün içerisinde netleşir" ifadelerini kullandı.

Uzun uğraşlar sonucu yangın kontrol altına alınarak söndürüldü. Yangın söndürme çalışmaları sırasında dumandan zehirlenen 2 kişi hastanede tedavi altına alındı.

Öte yandan yangına Konya'dan müdahale etmek için yola çıkan itfaiye aracı yolda kaza yaptı. Kazada bir itfaiye erinin hafif şekilde yaralandığı öğrenildi. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Recep Konuk Kaşınhanı Karaman Konya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title