Haberler

F1 Takvimine Singapur da Dahil Edildi

Formula 1'de 2008 Yılı Takvimine Dün Valencia Grand Prix'sinin Dahil Edilmesinin Ardından Bugün de Singapur Grand Prix'si Katıldı. Singapur'da Yapılacak Yarış, F1 Tarihinin İlk Gece Yarışı Olacak.

Formula 1'de 2008 yılı takvimine dün Valencia Grand Prix'sinin dahil edilmesinin ardından bugün de Singapur Grand Prix'si katıldı. Singapur'da yapılacak yarış, F1 tarihinin ilk gece yarışı olacak.

Singapur Ticaret ve Endüstri Bakanı S. Iswaran, yaptığı açıklamada, Singapur'un F1 takvimine dahil edilmesini duyurmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade ederek, “Formula 1'in 2008 yılından itibaren Singapur'da da düzenleneceğini açıklamaktan mutluluk duyuyorum” dedi.

Singapur'daki ilk yarışın 2008 eylül veya ekim ayında düzenleneceğini kaydeden Iswaran, F1 yarışlarını 5 yıl düzenleme hakkını ellerinde bulundurduklarını ve F1 ile yapılacak tanıtımla birlikte turizm gelirlerinde 66 milyon dolarlık artış beklendiğini belirtti.

Basın toplantısına telekonferans yöntemiyle katılan F1'in patronu Bernie Ecclestone ise “Singapur, gece yapılacak sokak yarışlarının lideri olacak. Kesinlikle yarışları gece sokakta düzenleme fikri herkesi heyecanlandırdı” diye konuştu.

Son zamanlarda F1 organizasyonu için büyük mücadele eden Singapur, 5.2 kilometre uzunluğundaki sokak pistine Avustralyalı Mark Webber'i getirerek tanıtım yapmıştı.

Dün İspanya'nın Valencia kenti yerel yöneticileriyle 7 yıllık bir anlaşmaya varan ve Avrupa Grand Prix'sinin Valencia sokaklarında yapılmasını karara bağlayan F1 yönetimi, bugün de Singapur kararını açıklayarak yeni sezondaki yarış sayısını 19'a çıkardı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title