Haberler

!f İstanbul'un 2016 konukları!

Güncelleme:

Adam Curtis'ten Kazuo Hara'ya, Nic Knowland'dan Desiree Akhavan'a, bağımsız sinemanın usta ve ödüllü isimleri !f İstanbul'la birlikte ilk kez Türkiye'ye geliyor!

İş Bankası Maximum Kart partnerliğinde 18 Şubat'ta başlayacak 15. !f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali, dünyaca ünlü sinemacıları ve geleceğin yönetmenlerini İstanbul'da ağırlayacak. Filmleriyle sinema tarihini derinden etkilemiş, belgesel sinemanın üstatlarından Adam Curtis ve Kazou Hara, filmlerinin yanı sıra festivale özel sohbetlerde hayranlarıyla buluşurken, "A Syrian Love Story/Suriyeli Aşk Hikâyesi", "Crumbs/Kırıntılar", "MA" gibi yılın çok konuşulan bağımsız filmlerinin yönetmenleri gösterimlerin ardından seyircilerin sorularını yanıtlayacak.

The Century of the Self'in yönetmeni İstanbul'da!

BBC için çektiği, psikanalizin hükümetler ve şirketler için güçlü bir ikna aracı olarak yükselişini işleyen, belgesel sinemayı ve reklam dünyasını derinden etkileyen, "Mad Men"e bile ilham kaynağı olan başyapıtı "The Century of the Self/Ben Asrı" ve korkunun siyasi kazanç için kullanımını konu alan "The Power of Nightmares: The Rise of the Politics of Fear/Kâbusların Gücü: Korku Siyasetinin Yükselişi" filmleriyle tanıdığımız Adam Curtis, ilk kez Türkiye'ye geliyor. Festival kapsamında son filmi "Bitter Lake/Acı Göl"ü de izleyeceğimiz Curtis aynı zamanda, 24 Şubat Çarşamba günü saat 19:00'da DEPO'da yapılacak "Zamanımızın Tuhaf Halleri" başlıklı sohbete de katılacak.

Belgeselcilerin ikon yönetmeni

İstanbul'a konuk olacak bir diğer usta belgeselci ise, Japon yönetmen Kazuo Hara. Savaş sonrası Japonya'sının toplumsal normlarına meydan okuyan filmleriyle dikkat çeken, sinemanın gerçek hayalcilerinden 71 yaşındaki Hara, 23 Şubat Salı günü saat 18:30'da DEPO'da yapılacak "En Mahrem Hakikatler" başlıklı konuşmada tuhaf ve büyüleyici sinemasını anlatacak. Filmografisinde yalnızca beş film olsa da Michael Moore'dan Joshua Oppenheimer'a ve Errol Morris'e birçok günümüz belgeselcisine ilham vermiş Hara'nın "Extreme Private Eros: Love Song/En Mahrem Eros: Aşk Şarkısı" ve "Emperor's Naked Army Marches On/İmparatorun Çıplak Ordusu Hâlâ İlerliyor" filmleri de !f İstanbul kapsamında sinemaseverlerle buluşacak.

Görüntü yönetmenliğinin ustalarından

Özellikle yönetmenleri ve yönetmen adaylarını yakından ilgilendiren bir konuk da, usta görüntü yönetmeni Nic Knowland olacak. 1970'lerde BBC'de başlayan kariyerini, John Lennon ve Yoko Ono'nun 'Rape', 'Bed Peace' ve 'Imagine' gibi meşhur performanslarında kamera arkasına geçerek sürdüren Knowland, Ultravox'un 'Vienna', John Lennon'ın 'Imagine', Duran Duran'ın 'Rio' klipleriyle adını duyurdu. Quay Kardeşler'in "Institute Benjamenta", "The Piano Tuner of EarthQuakes", son dönemde ise Peter Strickland'ın "Berberian Sound Studio/Berberian Ses Stüdyosu" ve "The Duke of Burgundy/Burgonya Dükü" filmlerinin görüntü yönetmenliğini üstlenen Knowland, 23 Şubat Salı günü DEPO'da gerçekleşecek, ilham kaynaklarını ve çalışma yöntemlerini anlattığı bir konuşmayla festivalin konuğu olacak.

Grant Gee'den Desiree Akhavan'a…

!f İstanbul'a konuk olacak diğer yönetmenler ve sinemacılar ise şöyle: Radiohead ve Muse için çektiği efsane kliplerinin yanı sıra "Joy Division" ve "Patience (After Sebald)" gibi kült belgeselleriyle tanıdığımız, Orhan Pamuk'un 'Masumiyet Müzesi'nden esinlenerek çektiği, dünya prömiyerini yaptığı Venedik'te hayranlıkla karşılanan "Innocence of Memories/Masumiyet Müzesi"ni izleyeceğimiz Grant Gee; 2015 Bağımsız Ruh Ödülleri'nde En İyi İlk Senaryo'ya ve 2015 Gotham Ödülleri'nde En İyi Çıkış Yapan Yönetmen'e aday olan "Appropriate Behaviour/Makul Davranış"ın senarist, yönetmen ve başrol oyuncusu, Filmmaker dergisinin 'Bağımsız Sinemanın 25 Yeni Yüzü' arasında yer almış ve en son, "Girls"ün dördüncü sezonunda da izlediğimiz Desiree Akhavan; bu yıl Denis Côté'nin Berlin'in ardından !f İstanbul'da gösterilecek son filmi "Boris without Beatrice/Beatrice'i Olmayan Boris"te izleyeceğimiz oyuncu Dounia Sichov; ilk filmi "MA" ile büyük ilgi gören Amerikalı koreograf ve video yönetmeni Celia Rowlson Hall; sürreal komedi korku filmi "Aaaaaaaah!"ın yönetmeni, İngiliz aktör Steve Oram; Etiyopya'nın ilk bilimkurgusu da sayılan "Crumbs/Kırıntılar"ın yönetmeni Miguel Llansó; "Black Horse Memories/Kara At Hatıraları"nın İranlı yönetmeni Shahram Alidi, yine yarışmaya İran'dan katılan "Paradise/Cennet"in yönetmeni Sina Ataeian Dena ve yapımcıları Amir Hamz ile Yosef Panahi; "Kaili Blues"un yapımcılarından Edward Ding; "A Syrian Love Story/Suriyeli Aşk Hikâyesi"nin yönetmeni Sean McAllister ve oyuncusu Raghda; "When The Earth Seems To Be Light/Yeryüzü Aydınlıkken"in yönetmeni David Meskhi; "Yallah! Underground"ın yönetmeni Farid Eslam; 2015 Sundance'in en iyi belgeseli "Russian Woodpecker/Rus Ağaçkakanı"nda şaşırtıcı hikâyesini izleyeceğimiz Fedir Alexsandrovych; "Desire Will Set You Free/Arzu Seni Özgür Bırakacak"ın yönetmeni Yony Leyser; Oscar kazandığı "The Gatekeepers", 2014'ün en iyi filmlerinden biri sayılan Joshua Oppenheimer'ın yönettiği "The Act of Killing" ve Sundance'te Jüri Ödülü alan Dror Shaul filmi "Sweet Mud" gibi belgesellerin yapımcısı ya da ortak yapımcısı olarak tanıdığımız Philippa Kowarsky…

!f İstanbul birleştiriyor!

İş Bankası Maximum Kart partnerliğinde ve Mars Cinema Group ortaklığında yapılacak 15. !f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali, 18-28 Şubat 2016 tarihlerinde İstanbul'da, 3-6 Mart 2016 tarihlerinde ise Ankara ve İzmir'de gerçekleşecek. Bu yıl "!f İstanbul birleştiriyor!" sloganıyla yola çıkan festival, bağımsız sinemanın en iyilerini, yılın çok konuşulan ve bol ödüllü filmlerini sinemaseverlerle buluştururken, !f music partileriyle İstanbul'un eğlence hayatına alternatif olacak, !f² ile de 33 şehir, 50 farklı noktaya film götürecek.

Festival mekânları

15. !f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali, 18-28 Şubat tarihleri arasında İstanbul'da Beyoğlu Fitaş, Cinemaximum Nişantaşı City's, Cinemaximum Kanyon, Cinemaximum Budak; 3-6 Mart tarihlerinde de Ankara'da Cinemaximum Armada ve İzmir'de ise Cinemaximum Konak Pier sinemalarında gerçekleşecek. Bu yıl !f music partileri Babylon'da, festival etkinlikleri ise DEPO ve SALT Galata'da düzenlenecek.

!f ile arkadaş olun!

Sosyal medyada en çok takip edilen festival olan !f İstanbul, Facebook, Twitter ve Instagram adreslerine bu yıl Snapchat ve Periscope'u da ekliyor. !f İstanbul'u her yerde @ifistanbul adresiyle takip edebilir, paylaşımlarınızı #if2016 etiketiyle yaparak sohbete katılabilirsiniz.

İş Bankası Maximum Kart partnerliğinde ve Mars Cinema Group ortaklığında yapılacak 15. !f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali, 18 Şubat'ta İstanbul'da başlayacak ve 3 Mart'ta Ankara'ya ve İzmir'e uğrayarak 6 Mart'ta 15. yaş yolculuğunu tamamlayacak.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Cinemaximum İş Bankası İstanbul Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler? Fenerbahçe ligden çekildi mi? Fenerbahçe ligden çekilecek mi, neden çekiliyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title