Haberler

F.bahçe'yi Sestak Yıktı!

Spor Toto Süper Lig'de 16. hafta maçında Ankara 19 Mayıs Stadı'nda Fenerbahçe Ankaragücü'ne 2-1 yenildi. Maçın gollerini Ankaragücü'nden 62. ve 78. dakikalarda Sestak atarken, Fenerbahçe'nin tek sayısını 90+3. dakikada Niang kaydetti. Maçın 13. dakikasında Fenerbahçe'den Niang'ın ve 78. dakikada ise Ankaragücü'nden Güven'in birer topu direkten döndü. Bu sonuçla Fenerbahçe 30 puanda kalırken, Ankaragücü puanını 20'ye yükseltti. Fenerbahçe Teknik Direktörü Ankaragücü karşılaşmasına Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Yobo, Lugano, Caner, Mehmet Topuz, Cristian, Dia, Emre, Alex ve Niang ilk 11'i ile çıktı.

NIANG DİREĞE TAKILDI

Maça Fenerbahçe hızlı başladı. Daha 1. dakikada gelişen atakta Mehmet Topuz'un sağdan ortasında kaleciyi geçen topa Niang dokunamadı ve Fenerbahçe 1 golden oldu. Maçın 6. dakikasında Cristian yaklaşık 20 metreden vurdu kaleci Senecky aynı güzellikle topu kurtardı. Fenerbahçe ilk dakikalardan itibaren özellikle sağ kanattan Ankaragücü kalesine yüklenmeye başladı. Maçın 13. dakikasında Niang'ın ceza alanına girmeden yaptığı vuruş üst direkten geri geldi. Maçın ilk 15 dakikalık periyodu Fenerbahçe'nin üstünlüğü ile geçti.

FENERBAHÇE KANATLARDAN YÜKLENDİ

Ankaragücü oyunu kendi yarı alanında kabul ederken, kaptığı toplarda hızlı hücumlarla Fenerbahçe kalesinde etkili olmaya çalıştı. Fenerbahçe özellikle sol kanattan Dia ile etkili oldu. Sağ kanattan da Gökhan Gönül yaptığı bindirmelerle Ankaragücü savunmasını zorladı. Maçın 27. dakikasında soldan Dia'nın pasında ön direkte Alex'ten önce savunma araya girip, mutlak bir gol pozisyonunu önledi.

NIANG KARŞI KARŞIYA KAÇIRDI

Maçın 37. dakikasında Emre'nin pasında Niang sağdan ceza alanına girdi, kaleci Senecky ile karşı karşıya kaldı, vuruşunda Senecky topu çıkardı ve Fenerbahçe mutlak 1 golden oldu. 40. dakikada Fenerbahçe soldan yine Dia ile etkili geldi, içeri çevirdiği topa Mehmet Topuz vurdu ama top defanstan geri geldi. Maçın 42. dakikasında Emre'nin ceza alanına girmeden yaptığı vuruşu kaleci Senecky tek hamlede kontrol etti. Maçın 44. dakikasında Fenerbahçe Alex ile gole çok yaklaştı ama kaleci Senecky başarılıydı. Kalan bölümde gol gelmeyince, ilk yarı golsüz eşitlikle noktalandı.

GÜVEN ATTI AMA OFSAYT

İkinci yarı karşılıklı ataklarla başladı. Maçın 48. dakikasında Gabric'in sağdan yaptığı ortada ceza alanında güven'den önce son anda araya Emre girdi ve mutlak bir gol pozisyonunu önledi. Maçın 54. dakikasında Ankaragücü'nün yine sağ kanattan gelişen atağında Gabric'in ortası Güven ceza alanında topu ağlara yolladı ama pozisyonda yardımcı hakemin ofsayt bayrağı kalktı.

SESTAK VOLKAN'I İKİ KEZ AVLADI

Maçın 62. dakikasında Klukowski'nin soldan yaptığı ortada arka direkte Sestak'ın vuruşu direkten ağlarla buluştu. Ankaragücü 1-0'ın ardından da ataklarını sürdürdü. Fenerbahçe ise beraberlik golü için Ankaragücü kalesine yüklenmeye başladı. Maçın 74. dakikasında Sestak taç çizgisinden aldığı topu ceza alanına doğru sürdü, ceza alanına girmeden vurdu, top Volkan'ın bakışları arasında sağından ağlarla buluştu ve Ankaragücü farkı ikiye çıkardı: 2-0.

GÜVEN DİREĞE TAKILDI, EMRE CEZALI, NIANG PERDEYİ KAPATTI!

Maçın 75. dakikasında Fenerbahçe iki oyuncu değişiklik hakkını kullandı. Semih ve Stoch oyuna girerken, Cristian ve Alex oyundan çıktı. Maçın 78. dakikasında Mehmet Çakır'ın sağdan ortasında Güven'in kafa vuruşu Volkan'ın solundaki direkten geri geldi. Ankaragücü 2-0'ın ardından iyice rahatladı. Maçın 83. dakikasında sarı kart gören Emre cezalı duruma düştü. Emre ilk yarının son haftasında takımını yalnız bırakacak. Maçın 90+3. dakikasında Niang'ın golü sadece farkı bire indirirken, karşılaşma Ankaragücü'nün 2-1'lik üstünlüğü ile sona erdi.

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)

Karşılaşmanın 6. dakikasında Cristian'ın ceza alanı dışından attığı sert şutta kaleci Senecky, topu yumruklarıyla uzaklaştırdı.

13. dakikada Niang'ın ceza yayı içinden attığı sert şutta, meşin yuvarlak üst direkten oyun alanına geri döndü.

26. dakikada Gökhan Gönül'ün sağdan yaptığı ortada, ceza alanı içinde Niang topa istediği gibi vuramadı. Ceza alanında oluşan karambolde son olarak Rajnoch, meşin yuvarlağı kornere gönderdi.

37. dakikada Niang, Gökhan Gönül'ün ara pasıyla ceza alanı içinde topla buluştu. Bu futbolcunun kaleci Senecky ile karşı karşıya pozisyonda yaptığı vuruşta meşin yuvarlak, Senecky'den döndü.

44. dakikada Gökhan Gönül, Ankaragücü defans oyuncularını çalımlayarak sağdan ceza alanına girdi. Bu futbolcu topu, uygun durumdaki Alex'e verdi. Alex topu iyi kontrol edip vuramayınca meşin yuvarlağı kaleci Senecky kontrol etti.

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)

Karşılaşmanın 49. dakikasında Gabric'in ceza alanın sağından yaptığı ortada uygun durumdaki Güven, topa vuramadı.

60. dakikada Emre'nin ceza alanı dışından yaptığı vuruşta top, az farkla kale direğinin yanından auta gitti.

62. dakikada Klukowski'nin ceza alanın solundan yaptığı ortada topla arka direkte buluşan Sestak'ın vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 1-0

74. dakikada Sestak, çalımlarla ceza alanı çizgisine kadar topu sürdü. Bu futbolcunun ceza alanı çizgisinden vuruşunda kaleci Volkan'ın bakışları arasında meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 2-0

78. dakikada Mehmet'in sağdan yaptığı ortada Güven'in kafayla yaptığı vuruşta meşin yuvarlak direkten oyun alanına geri döndü.

90+3. dakikada Stoch'un ceza alanın dışından yaptığı vuruşta kaleci Senecky'den dönen meşin yuvarlağı Niang, ağlarla buluşturdu: 2-1

ANKARAGÜCÜ: 2 - FENERBAHÇE: 1

Stat: 19 Mayıs

Hakemler: Kuddusi Müftüoğlu, Mehmet Şahan Yılmaz, Mehmet Cem Hanoğlu

Ankaragücü: Senecky, Uğur, Rajnoch, Zewlakow, Klukowski, Turgut (Dk. 64 Mehmet), Kağan, Adem, Gabric (Dk. 58 Theo), Güven, Sestak (Dk. 84 Metin)

Fenerbahçe: Volkan, Gökhan Gönül, Lugano, Yobo, Caner, Mehmet, Emre, Cristian (Dk. 74 Stoch), Alex (Dk. 74 Semih), Dia, Niang

Goller: Dk. 62, 74 Sestak (Ankaragücü), 90+3 Niang (Fenerbahçe)

Sarı kart: Dk. 82 Emre (Fenerbahçe)

Kaynak: Haberler.Com / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title