Haberler

F. Bahçe'den Porto Savunması

F. Bahçe şike soruşturmasında kendini Porto teziyle savunacak. 2006-2007 sezonunda Portekiz Futbol Federasyonu, Porto ve Boavista'yı mahkeme kararını beklemeden şikeden suçlu bulmuş ve iki takıma da cezalar vermişti. Boavista küme düşürülürken, Porto'ya da Şampiyonlar Ligi'ne gönderilmeme ve lige -6 puanla başlama cezası verilmişti.

Ancak Porto Kulübü, ülke federasyonunun aldığı bu karara itiraz etmiş ve Şampiyonlar Ligi'ne katılma hakkının elinden alınması nedeniyle de Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi CAS'a başvuruda bulunmuştu. Yine o dönem, ligi 2. ve 3. sırada bitiren Sporting Lizbon ve Benfica da Devler Ligi'ne kendilerinin gönderilmelerini istemişlerdi. Ancak CAS başvuruyu değerlendirip, mavi beyazlıların suçsuz olduğuna kanaat getirdi ve lig şampiyonu Porto'nun Şampiyonlar Ligi'nde oynamasına karar verdi.

Hakkını CAS'ta arayacak

İşte bu olaydan hareket eden Fenerbahçe, savunmasını Porto örneği üzerinden yapacak. Porto'nun CAS'ın aldığı karar sonrası Portekiz Futbol Federasyonu'na ağır maddi yaptırımlar içeren davalar açması ve açtığı davalarının tamamını kazanmasından yola çıkarak bu savunmayı hazırlayan sarı lacivertliler, eğer Türkiye Futbol Federasyonu'ndan “küme düşürülme” kararı çıkarsa hakkını CAS'ta arayacak. Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi bir UEFA organizasyonu olduğu için CAS'a gidebilecek.

Federasyonun kararı UEFA'yı etkilemez

Böyle bir süreçte Fenerbahçe, CAS'ın aldığı gerekçeli kararı da Türkiye Futbol Federasyonu'na iletecek. Böyle bir durumda yerel federasyonların aldığı kararların önemli olduğu, ancak UEFA'nın alacağı kararları etkilemeyeceği yönündeki gerekçeli karar da belirtilecek. UEFA, o dönem Portekiz Federasyonu'nun aldığı karardan sonra belgeleri isteyerek yeniden bir değerlendirme yapmıştı.

F. Bahçe, kanaate dayalı bir kararın UEFA tarafından onaylanmayacağı tezinden hareketle Şampiyonlar Ligi'ne katılacağına kesin olarak bakıyor. Haklarında çok güçlü deliller olmadığına inanan sarı lacivertli yönetim, konuyu çok çeşitli şekillerde düşünerek iyi bir savunma yapmaya hazırlanıyor. Yaratılan olumsuz havadan rahatsız olan yöneticiler, TFF'nin bu havadan etkilenmeden sadece hukuki delillerle doğru kararı vermesi gerektiğini belirtiyorlar.

Küme düşürülen takım Avrupa Ligi'nde

Sarı lacivertlilerin, küme düşürüldüğü takdirde Şampiyonlar Ligi için başvuracağı bir başka örnek de komşudan. Fenerbahçe, Türkiye Futbol Federasyonu tarafından küme düşürülse bile Devler Ligi hakkının elinden alınamayacağını düşünüyor. Nitekim Yunanistan'da şike nedeniyle küme düşürülen Olympiakos Volou, Avrupa'da yoluna devam ediyor. Yunan Federasyonu bu kulübü küme düşürdü ama Volou Avrupa Ligi'nde maça çıkıp Differdange'yi 3-0 yendi. Hatta yarın da rövanşı oynayacak.

Almanya'daki bahis şikesi skandalında da Bochum Savcılığı'nın yürüttüğü soruşturmada UEFA resmi bir açıklama yaparak, “Güvenlik güçleri ile savcılara teşekkür ederiz ama futbolla ilgili kararı UEFA ve federasyonlar verir. Delillere erişim yetkisi istiyoruz” demişti. UEFA böylece, savcılığın soruşturmasındaki tüm belgelere erişim hakkı istemişti.

Kaynak: Haberler.Com / Spor

Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Serik Belediyesi hangi parti? Serik Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Serik yerel seçim sonuçları! Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title