Haberler

Ezine Peynirine Tescil

Çanakkale'de Ezine Peynirini ve Mandıralarını Koruma, Geliştirme ve Tanıtma Derneği'nin Türk Patent Enstitüsü'ne Ezine Peyniri İçin Yaptığı Başvuru Sonucunda Alınan Coğrafi İşaret Tescil Belgesi İçin Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası'nda Tören Düzenlendi.

ÇANAKKALE’de Ezine Peynirini ve Mandıralarını Koruma, Geliştirme ve Tanıtma Derneği’nin Türk Patent Enstitüsü'ne Ezine peyniri için yaptığı başvuru sonucunda alınan Coğrafi İşaret Tescil Belgesi için Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası’nda tören düzenlendi.

Düzenlenen törende Türk Patent Enstitüsü Başkanı Doç. Dr. Yusuf Balcı, Ezine Peynirini ve Mandıralarını Koruma, Geliştirme ve Tanıtma Derneği Başkan Yardımcısı Hüseyin Aytop’a Ezine Peyniri Coğrafi İşaret Tescil Belgesi’ni verdi. Aytop, bundan sonraki süreçte Ezine peynirinin taklit edilemeyeceğini belirterek, “Artık Ezine peynirinin coğrafi işaret ve marka tescili sağlandı. Bundan sonra AR-GE çalışmalarıyla da Ezine peynirinin gelişmesi ve kalitesinin artırılması sağlanacak” dedi.

Daha sonra Türk Patent Enstitüsü Başkanı Doç. Dr. Yusuf Balcı ile Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili İlhan Doğan arasında, Oda bünyesinde kurulan Türk Patent Enstitüsü Bilgi ve Doküman Merkezi için protokol imzalandı ve merkezin açılışı yapıldı.

Törene katılan Çanakkale Valisi Orhan Kırlı, Ezine peynirinin ününün Türkiye’yi bile aştığı hatırlatarak, “Ezine peyniri, herkesin zevkle yediği bir peynirdir. Bundan sonra adı olacak ve kütüğüne yazılacaktır. Artık bize düşen görev bundan sonra kalitemizi tutmak ve yükseltmektir. Ayrıca da şöhretimize zarar vermeyecek şekilde çaba göstermektir” dedi.

Türk Patent Enstitüsü Başkanı Doç.Dr. Yusuf Balcı da Ezine peyniri gibi yöresel değerleri koruyan coğrafi işaret başvurularında önemli artışların olduğunu belirterek, “Çanakkale’de 2006 yılında yapılan marka başvurusu 2003 yılına göre yüzde 130 oranında artmıştır. Bu artış Türkiye genelinin üzerindedir” diye konuştu.

Çanakkale TSO Yönetim Kurulu Üyesi İlhan Doğan da açılışı yapılan Bilgi ve Doküman Merkezi ile kentteki sanayici, işadamı, kurum ve kuruluşların Türk Patent Enstitüsü'yle ilişkilerine yardımcı olunacağını söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Sağlık

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title