Haberler

Ezine'de Öğrencilere Süt Dağıtımı

Ezine'de, öğrencilere süt dağıtıldı.

Ezine'de, öğrencilere süt dağıtıldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ile Ulusal Süt Konseyi iş birliğinde yürütülen "okul sütü" projesi kapsamında, 75. Yıl İlkokulu'nda, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Doğan, Şube Müdürü Çağlar Uğurlu, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ramazan Eren, 75. Yıl İlkokulu Müdürü Mustafa Çakar ve öğretmenler öğrencilere süt dağıttı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Doğan, süt dağıtımının haftada 3 gün olacağını belirterek, "Süt, insan beslenmesinde hayati öneme sahip bir besin kaynağı olmasına rağmen maalesef ülkemiz genelinde olduğu gibi ilçemizde de süt tüketim oranı dünya ortalamasına göre oldukça düşük kalmaktadır. Okullarımızda 2012 yılından bu yana uygulanmakta olan okul sütü dağıtım programının 5. yılındayız. Bakanlığımızın uyguladığı programla ilçemiz ilkokul ve ana sınıflarında eğitim gören bin 716 öğrenciye velilerimizin rızası doğrultusunda dağıtım yapılmaktadır" diye konuştu.

Kaynak: AA / Eğitim

Sağlık Bakanlığı Ahmet Doğan Ezine Eğitim Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title