Haberler

Ezher'de 71 Öğrenci Okuldan Atıldı

Mısır'da Ezher Üniversitesi, "kampüste şiddet olaylarına karıştığı" gerekçesiyle 71 öğrencinin okuldan atılmasına karar verdi.

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamada, "Kampüste şiddet olaylarına karıştığı tespit edilen 71 öğrencinin okul ile ilişkisi tamamen kesilmiştir. Öğrencilerin ilim edep ve ahlakına uygun davranmaları önemle rica olunur" denildi.

Mısır'da askeri darbeden sonra geçici cumhurbaşkanlığı görevine getirilen Adli Mansur, disiplin suçundan üniversite ile ilişkisi kesilen öğrencinin başka bir okula kayıt yaptırmayacağı yönünde bir karar çıkarmıştı.

Şu anki Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi de rektörlerin "kampüslerde gösteri yapan, arbede çıkaran, şiddet olaylarına karışan, üniversite demirbaşına zarar veren öğrencilerin okuldan atılabileceği yönünde karara imza atmıştı.

Mısır'daki üniversiteler, 3 Temmuz 2013'deki askeri darbenin ardından geçen yıl eylül ayı ile başlayan eğitim dönemi boyunca darbe karşıtı gösterilere sahne olmuştu. Öğrenciler gösterilere müdahale eden güvenlik güçlerinin kendilerine karşı haksız yere güç kullandığını belirtirken, üniversite yönetimi, şiddet olaylarının önüne geçilmesi için müdahale edildiğini savunuyor. - Kahire

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title