Haberler

Ezeli Rakip Leonidis, Süleymanoğlu'yla Son Konuşmasını Anlattı: Ona Tavsiyelerde Bulundum

Güncelleme:

Cenaze törenine katılan ezeli Yunan rakibi Leonidis, Naim Süleymanoğlu'yla son konuşmasını anlattı: Oturduğumuzda ona bir dostu olarak hayatı ve neler yapabileceğiyle ilgili tavsiyelerde bulundum.

Cep Herkülü lakaplı eski milli halterci Naim Süleymanoğlu'nun cenaze törenine katılan Yunan rakibi Valerios Leonidis, Naim Süleymanoğlu'nu anlattı.

"ÇOK ÜZGÜNÜM"

Eski milli halterci Naim Süleymanoğlu için Fatih Camii'nde cenaze törenine katılan ardından da Edirnekapı Mezarlığı'na giderek dostuna son görevini yapan Yunan sporcu Valerios, çok üzgün olduğunu söyledi.

"DÜNYA İÇİN BÜYÜK KAYIP"

Valerios, yaptığı açıklamada, "Oldukça büyük bir kayıp. Sadece benim için değil ben arkadaşıyım. Sadece Türk halkı için de değil. Dünya için büyük kayıp, dünya sporu için büyük kayıp, sporda efsaneydi. Her zaman kalbimizde olacak" diye konuştu.


"GEÇTİĞİMİZ YÜZYILIN EN BÜYÜK ATLETİYDİ"

'Öncelikle bana burada olma fırsatını veren Türkiye Halter Federasyonu'na teşekkür ediyorum. O benim rakibim değil, dostumdu. Bu sadece benim ve arkadaşları için değil. Halter ailesi ve bütün atleizm ailesi için çok üzücü birgün. Naim Süleymanoğlu geçtiğimiz yüzyılın en büyük atletiydi. Bu kayıp herkes için çok üzücü.

"BENİ DAHA İYİ BİR ATLET YAPTI"

'Naim, ağırlık kaldırma kariyerime başladığımda benim için efsaneydi. Onunla karşılaştığım ve ona yakın olduğum için çok şanslıyım. O beni daha iyi bir atlet yaptı. Çünkü o benim için ve ağırlık kaldırma camiasındaki herkes için çok yüksek bir hedefti. Ama inanıyorum ki hiç kimse onun gibi olamaz. Çünkü o mükemmel bir atletti.'

"SON GÖRÜŞMEMİZDE ONA TAVSİYELERDE BULUNDUM"

'Onunla son görüşmem 2012'de Antalya'da oldu. Avrupa Halter Şampiyonası'nda karşılaştık. Bütün Türk arkadaşlarım da oradaydı. Halil Mutlu ve Sunay Bulut'la birlikte oturup konuştuk. O zaman onun son sorunlarıyla ilgili konuştuk. Çünkü sağlık sorunları vardı. Oturduğumuzda ona bir dostu olarak hayatı ve neler yapabileceğiyle ilgili tavsiyelerde bulundum. Hayatı ve kilosuyla ilgili tavsiyeler verdim. Her şeye sahipsin, insanlar seni seviyor, paran var dedim. Bu dostça bir konuşmaydı. Onunla ilgili daha sonra her karşılaştığımda arkadaşlarıma her Naim'in nasıl olduğunu sorduğumda hiç iyi haberler almıyordum. Bu benim Naim'le ilgili son konuşmamdı.'

TABUTUNU ÖPEREK VEDA ETMİŞTİ

Naim Süleymanoğlu'nun Yunan rakibi Leonidis Fatih Camii'nde "Cep Herkülü"nün tabutunun başından bir an olsun ayrılmadı. Leonidis, Süleymanoğlu'nun Türk bayrağına sarılı tabutunu öperek ona veda etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Naim Süleymanoğlu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title