Haberler

Eyyübiyeli Kadınlardan Başkan Ekinci'ye Teşekkür

Eyyübiye Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne bağlı Kadın Destek ve Yaşam Merkezlerinde eğitim gören bayan kursiyerler yapmış oldukları çalışmalarla göz doldurmaya devam ediyor. Merkezlerde verilen Kuran'ı Kerim kursuna vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci'nin kadınlara ve gençlere pozitif ayrımcılık söylemi bir bir yerine getiriliyor. İlçenin değişik noktalarında hizmete sunulan Kadın Destek ve Yaşam Merkezlerinde açılan kurslara ilgi yoğun oluyor. Kurslara katılan kadınlara yönelik başta; Biçki Dikiş, El Sanatları, Bilgisayar kursu, Kuaförlük Kursu, Okuma- Yazma, Kuran'ı Kerim, Grafik Tasarım, Yaşlı ve Hasta Bakımı, Halk Oyunları Ana Okulu olmak üzere kadınların sosyal yaşantılarında faydalanabilecekleri çeşitli etkinliklerde düzenleniyor. Kadın Destek Merkezlerinde verilen kursların yanı sıra Suriyeli mülteciler için de Türkçe öğrenme kursları da düzenleniyor. Kadın Destek ve Yaşam Merkezlerinde kadınlar hem el becerilerini geliştirip hem de sosyal aktivitelere eşlik edip aynı zamanda aile bütçelerine katkı sağlıyorlar. Ayrıca Kadın Destek merkezlerinde eğitim gören kadınlara yönelik, İl Emniyet Müdürlüğünden uzman kişiler tarafından verilen eğitim seminerleri ile madde bağımlılığı konularında ailelere bilgiler aktarılıyor.

Yine kadın destek merkezlerinde eğitim gören bayan kursiyerlere yönelik İl Sağlık Müdürlüğü tarafından kanserde erken teşhis ve kanserle mücadele ile Sosyal Hizmet Müdürlükleri vasıtası ile genç kızlara sağlıklı bir birey nasıl olmalı, aile hayatı ve evlilik hakkında bilinçlendirme konularında da eğitim veriliyor. Kadınlara yönelik şiddet, Aile içi iletişim, Kadın Hakları ile sineme ve geziler gibi sosyal aktivitelere katılımı da sağlanıyor. Eyyübiye Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne bağlı Kadın Destek ve Yaşam Merkezlerinde eğitim gören bayan kursiyerler, kendilerine sunulan imkanlardan dolayı Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci'ye teşekkür ettiler. Kadın kursiyerler yaptıkları açıklama," Eyyübiye Belediye Başkanımız Mehmet Ekinci'ye çok teşekkür ederiz. Bizlere bu imkanı sağladığı için. Bu Kadın Kültür Merkezlerimiz sayesinde Kuran-ı Kerimi öğrendik, Dikiş, Nakış, El sanatları, Bilgisayar, Grafik tasarım, Hat ve Ebru Sanatları, Kuaförlük ve okuma yazma öğreniyoruz. Başkanımıza ve Eyyübiye Belediyesi çalışanlarına teşekkür ederiz."dediler.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Kuran-ı Kerim Mehmet Ekinci Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler? Fenerbahçe ligden çekildi mi? Fenerbahçe ligden çekilecek mi, neden çekiliyor? 31 Mart 2024 Pazar günü havalar nasıl? Seçim günü hava nasıl olacak? İstanbul, Ankara ve İzmir'de hava nasıl? Emekli promosyonları bugün mü veriliyor? Emekli promosyon başvurusu nereden yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title