Haberler

Eyyübiye Belediyesinden Suruç'a Yardım Filosu

Güncelleme:

Eyyübiye Belediyesi Suriye'den kaçarak Şanlıurfa'ya yerleşen sığınmacılar için yardım seferberliği başlattı.


Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç ile Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci'nin de refakat ettiği konvoy, öğle saatlerinde sığınmacıların yerleştirildiği Suruç Yatılı Bölge Okulu (YİBO)'na ulaştırıldı.
Suriye'den kaçarak Şanlıurfa'ya yerleşen sığınmacılar Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi Dikmetaş Köyü sınırından Türkiye'ye giriş yapmış ve Suruç Yatılı Bölge Okulu (YİBO)'na yerleştirilmişti. Yaşanan insanlık dramı karşısında sessiz kalmayan Eyyübiye Belediyesi sığınmacılar için yardım filosu oluşturdu. İçinde 50.000 adet çocuk bezi, 10. 000 adet süt, 10. 000 adet çocuk maması, 10.000 adet battaniye, 24.000 adet su, 2.500 adet sıvı sabun, 6.100 adet ıslak mendil ile 3.000 adet hasta bezinin bulunduğu 5 kamyonluk filo sığınmacılara ulaştırıldı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç ve Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Belediye Başkan Yardımcıları Necmeddin Sağlam, Mehmet Elgün, Ak Parti Eyyübiye İlçe Başkanı Süleyman Elgün, Ak Parti Eyyübiye Kadın Kolları Teşkilatı, Gençlik Kolları Teşkilatı ile Belediye Meclis Üyeleri ve Belediye Birim Müdürleriyle birlikte konvoy halinde Suruç'a geçiş yaptı.

TEMİZLİK FİLOSU DA SURUÇ'TA

Olayların yaşandığı ilk andan itibaren bölgeye ekiplerini sevk eden Eyyübiye Belediyesi daha önce de 48.000 adet su ile sığınmacılara yardımda bulunmuştu. İlçeye yerleşen sığınmacılarla birlikte nüfusu bir anda artan ilçede çevre temizliğinin de sağlanabilmesi için ilk günden itibaren Eyyübiye Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğüne bağlı araçlar da bölgeye sevk edilmişti. Suriye'li sığınmacıların yoğun olarak bulunduğu YİBO ile okul, hastane ve ilçe merkezinde sokakları temizleyip sulama yapan ekipler ayrıca ilaçlama çalışması da yaptı.

'' BU KAN DURMALI''

Suıriye'den kaçıp Şanlıurfa'ya yerleşen sığınmacılarla bir araya gelen Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci elleriyle yetkililer tarafından sunulan kumanyaları da dağıttı. Sığınmacılarla bir araya gelen Başkan Ekinci Şanlıurfa'lı olarak seferber olduklarını belirterek'' gönül böyle olayların yaşanmamasını arzu eder. Ama maalesef yaşanan bir olay var. Ve bizler buna sessiz kalamayız. İnşallah bu kan durur '' dedi.

''5 KAMYON YARDIM FİLOSU İLE BURDAYIZ''

Sığınmacılarla bir araya gelen ve burada bir açıklama yapan Başkan Ekinci ''5 kamyon yardım malzemesiyle sığınmacı kardeşlerimize el uzattık. İçinde çocuk bezi , çocuk maması, süt, su, deterjan, battaniye, hasta bezi, ıslak mendil ile çeşitli malzemelerin bulunduğu yardım filomuzla kardeşlerimizin yanındayız. Hemen yanı başımızda yaşanan bu insanlık dramı karşısında sessiz kalmak olmazdı. Bizler de Büyükşehir Belediyemizle birlikte Eyyübiye B:elediyemizin organize ettiği yardım malzemelerimizle buraya geldik. İnşallah bu kan durur ve kardeşlerimiz tekrardan topraklarına geri dönerler. ' dedi.

Yardım filosuyla birlikte Suruç Yatılı Bölge Okulu (YİBO)'na geçip sığınmacılarla bir araya gelen konvoyda yer alan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci'nin eşi Ayşe Ekinci de Suriye'den kaçıp Şanlıurfa'ya yerleşen Suriye'li bayan sığınmacılarla bir araya geldi. Bayan sığınmacıların kaldığı alanları ziyaret eden ve onlarla sohbet eden Ayşe Ekinci sığınmacıların dertlerine ortak oldu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Celalettin Güvenç Şanlıurfa Suriye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title