Haberler

Eyüpsultan'daki Şehit Er İbrahim Candemir Parkı Yenilendi

Eyüpsultan’da Şehit Er İbrahim Candemir adına yapılan park yenilenerek gerçekleşen törenle hizmete açıldı.

Eyüpsultan'da Şehit Er İbrahim Candemir adına yapılan park yenilenerek gerçekleşen törenle hizmete açıldı.

Daha yeşil bir çevre için kolları sıvayan Eyüpsultan Belediyesi çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.İlçe sakinlerinin huzur ve konforu ön planda tutularak yapılan çalışmalar kapsamında cadde ve sokaklar düzenleniyor, yeni parklar açılıyor, mevcut parklar ise yenileniyor.

Bu çalışmalar neticesi mahallelerde artık birden çok park bulunuyor ve bu parklar son derece modern şekilde dizayn ediliyor.

Yenilenen parklar arasında yer alan Şehit Er İbrahim Candemir Parkı, Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın, Şehidimizin ablası Menşure Candemir Akbulut, yakınları, muhtarlar, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Başkan Remzi Aydın açılış töreninde, parkın yenilenmesinin, yapılan çok fazla sayıda işin, hizmetin yanında belki küçük sayılabilecek bir iş gibi göründüğünü belirterek şunları söyledi;

"Revize edilen bir parkımızın açılışını yapıyoruz. Ama çok anlamlı bir şey yaptığımızı düşünüyorum. Görev süremiz boyunca 36 tane yeni park yapmışız, 19 tane de parkımızı revize etmişiz, yenilemişiz. Bu parkımızı yenilemeden öte adeta sıfırdan yaptık.

Yeni oyun grupları koyduk, fitness takımı koyduk, saha yaptık, kamelyalar koyduk, piknik masaları yaptık. Aydınlatma direklerinden çöp kovalarına, ağaçlara, çiçeklere, kauçuk zemin döşemelerine kadar yeni baştan yaptık. Dolayısıyla 19 parkımızı da bu şekilde sıfırdan yaptık."

Eyüpsultan Belediyesi olarak yeşilliğin, doğayla iç içe olmanın önemini bildiklerini söyleyen Başkan Aydın, " Çocuklarımızın ve bizlerin, şehirlerimizde daha kaliteli yaşama arzusu ve hakkı var. Bu arzuyu ve hakkı teslim etmek bizim boynumuzun borcu. Şehidimizin ismi bu parkta yaşatılıyor. Şehidimizin ismi bakımsız, eskimiş bir parkta yaşatılamaz. Dolayısıyla onun hatırasını yad etmek, onun vatanımız için, toprağımız için ve bizlerin geleceği için hayatını feda etmesi karşısında saygı göstermek adına ismini bu parka vermişsek, bu parkın onun temiz şahsiyeti, temiz kalbi gibi temiz ve güzel olması gerekiyordu. Dolayısıyla, Şehidimizin isminin verildiği bu parkı onun hatırasına saygıdan dolayı yeniledik, daha iyi hale getirdik. Şehidimizin burada bulunan ablasına, ailesine saygılarımı sunuyorum; Şehidimiz bizim şehidimizdir, kalbimizde yaşamaya devam edecektir. Parkın girişlerine, parka ismini veren Şehidimizin kim olduğunu anlatan bir yazı da koyduk. Buraya gelen vatandaşlarımız Şehidimizi daha iyi tanıyacak" dedi.

Başkan Aydın, açılışa katılan vatandaşlara ve çocuklara hitaben yaptığı konuşmada, parkların ve yeşil alanların korunması adına hep birlikte gayret gösterilmesini belirterek, şöyle devam etti;"Buraları biz yaptık ama buraları kullanacak olan, koruyacak olan, buralara sahip çıkacak olan sizlersiniz. Buralara sizler adına, sizler için yaptık. Buraları kendi malınız gibi koruyacak ve kullanacaksınız. Zarar verenlere karşı bizden önce sizler savunacaksınız."

Şehidimizin ablası Menşure Candemir Akbulut ise yaptığı konuşmada, Şehitlere ve kardeşi Şehit Er İbrahim Candemir'e sahip çıktığı, unutmadığı ve unutturmadığı için Başkan Aydın'a teşekkür ederek; "Muhteşem bir park yapmış, herkese hayırlı olsun. Acımız çok büyük tüm şehitler bizim şehidimizdir. Hepsine Allah rahmet eylesin" dedi.

Konuşmaların ardından dualar edilerek açılış kurdelesi kesildi.

Çırçır Mahallesi Atilla Sokak'ta bulunan Şehit Er İbrahim Candemir Parkı'nın açılışında Merter Takımı konser verdi, çocuklar için sihirbazlık gösterileri düzenlendi, katılımcılara çeşitli ikramlarda bulunuldu.Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerinin gerçekleştirdiği çalışmalarla bir çok yeni spor ve oyun grubunun eklendiği Şehit Er İbrahim Candemir Parkı'nda; dört kuleli oyun grubu montajı, 10'lu fitness takımı montajı, 1 adet modüler saha, 184 metre uzunluğunda koşu parkuru, 1 adet sekizgen kamelya montajı, 9 adet bank montajı, 8 adet piknik masası montajı, 30 adet aydınlatma direği montajı, 8 adet çöp kovası montajı, 250 adet ağaç dikimi 800 adet çalı dikimi, bin 427 metrekare hazır çim serimi, 733 metre bordür imalatı, 193 metreküp beton atımı, 3.8 ton hasır çelik tel imalatı, 207 metrekare kauçuk zemin döşeme ve 594 metrekare epidiem zemin döşeme yapıldı.

Şehit Er İbrahim Candemir kimdir?

20.03.1973 Sivas doğumlu. Şırnak Uludere'de İç Güvenlik Piyade Taburunda Piyade Er olarak vatani görevini yerine getirirken, 11 Mayıs 1994 tarihinde terörle mücadele operasyonunda şehit edilmişti. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
title