Haberler

Eyüpsultan Belediyesi'nin Sokaktaki Köpekleri Toplatması - İstanbul

Eyüpsultan Belediyesi Başkan Yardımcısı Ahmet Turan Koçer, sokaktaki köpeklerin toplatılmasına ilişkin, "Sokakta hayvanlarımız eziliyor, aç ve susuz kalıyor, tacize uğruyor, strese giriyor.

Eyüpsultan Belediyesi Başkan Yardımcısı Ahmet Turan Koçer, sokaktaki köpeklerin toplatılmasına ilişkin, "Sokakta hayvanlarımız eziliyor, aç ve susuz kalıyor, tacize uğruyor, strese giriyor. Hayvanların da ruh halleri tıpkı insanlar gibi bozuluyor. Şevkat ve merhametle bakıldığı, ihtiyaçlarının giderildiği, hastalıklara karşı aşılarının yapıldığı, rehabilite edildikleri ortamda, geçici olarak barındırıp sonra da tekrar yaşam alanlarına salıveriyoruz" dedi.

Koçer, gazetecilere yaptığı açıklamada, sokaktaki hayvanlarla ilgili ilçe halkından çok sayıda şikayet aldıklarını belirterek, belediyenin bu hayvanların reabilatasyonuyla ilgili eylem planı hazırlığında olduğunu kaydetti.

Sokaktaki hayvanlara yönelik şikayetlerin azaltılmasına ilişkin hayvanseverlerle birlikte eylem planı konusunda görüşmeler yaptıklarını anlatan Koçer, şöyle devam etti:

"Toplamda 6 madde konusunda anlaştık. Özellikle hayvanlar için barınak noktalarının oluşturulması, daha iyi yaşam şartlarının sağlanması, sahiplendirilmelerin yapılması gibi konularda anlaştık. Bu eylem planının detayları konuşulurken, birden görüşmeler kesildi ve karşı, karalayıcı, suçlayıcı bir kampanya başlatıldı."

Koçer, belediyenin bu konuda duyarlı olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

"Sokakta hayvanlarımız eziliyor, aç ve susuz kalıyor, tacize uğruyor, strese giriyor. Hayvanların da ruh halleri tıpkı insanlar gibi bozuluyor. Şevkat ve merhametle bakıldığı, ihtiyaçlarının giderildiği, hastalıklara karşı aşılarının yapıldığı, rehabilite edildikleri ortamda, geçici olarak barındırıp sonra da tekrar yaşam alanlarına salıveriyoruz. İşte böyle bir çalışma içerisindeyken hayvanseverler daha önce de yaptıkları gibi bir kampanyaya giriştiler. Aslında bu hayvanlara kamudan başka sahip çıkan yok. Biz de tarafları toplamış çözüme giderken, birden bu işin kesilmesi ve karşı kampanya olarak karşımıza çıkması, bizi çok düşündürdü. Çözümü engelleme çalışması olarak algılıyoruz bunu. Çünkü çözülmezse bu konu, sokak hayvanlarının aleyhine bir sonuç doğacak. Bizim arzumuz sahipsiz hiçbir hayvanın kalmaması. Gönüllülük sistemini getirmeye çalışıyorduk. Bir yandan kısırlaştırma kapasitemizi artırmaya çalışıyorduk, beslenme noktalarımızı artırmaya çalışıyorduk, Gönüllülerin sayısını arttırmaya çalışıyorduk."

Çalışmalarının sokaktaki hayvanlara sahip çıkılması yönünde olduğunu belirten Koçer, "Bizim yapmaya çalıştığımız, sokak hayvanlarına sahip çıkmak, sahiplenmelerini sağlamak, bilinç ortaya çıkarmak ve bu konuda taraf olanlarla iş birliği yapmak" diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title