Haberler

Eyüp'te "Kudüs İçin El Ele" Programı

Beytülmakdis Çalışmaları Vakfı Başkanı Prof. Dr. Abdulfettah el-Awaisi, "Mescid-i Aksa için gösteriler tek başına işe yaramıyor.

Beytülmakdis Çalışmaları Vakfı Başkanı Prof. Dr. Abdulfettah el-Awaisi, "Mescid-i Aksa için gösteriler tek başına işe yaramıyor. Müslümanlar Mescid-i Aksa'yı özgürleştirmek istiyorsa öncelikle zihinsel işgalden kurtulmalıdır. Bu mesele sadece Arapların değil bütün Müslümanların şahsi meselesidir." dedi.

Awaisi, Eyüp Belediyesi öncülüğünde, Genç İHH, Genç Ensar, Türkiye Gençlik Vakfı ve Eyüp Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile Eyüp Sultan Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen "Kudüs için El Ele Eyüpsultan'dan Kudüs'e Dua Köprüsü" programında, etkinliğe katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Kudüs ve Filistin meselesinin hem kendilerine hem de kendilerinden önceki Müslümanlara sadece Arapların ve Filistinlilerin problemi olarak anlatıldığını, bu anlatımın Mescid-i Aksa hakkında işlenen ilk cinayet olduğunu belirten Awaisi, şöyle konuştu:

"Mescid-i Aksa'da her ne olursa olsun 'Bu Filistinlilere has bir meseledir' derler. O halde Yavuz Sultan Selim'i Filistin için harekete geçiren neydi? Ne Araptı ne de Filistinliydi. Kanuni Sultan Süleyman neden Kudüs ve çevresine surlar ördü. Kanuni'nin eşi neden orada hayır işlerini yapan vakıflar kurdu. Niçin Abdulhamit kendi şahsi malını o mukaddes şehrin koruması için verdi. Öyleyse Filistin ve Beyt'ül Makdis meselesi Filistinlerin değil Kelime-i Şehadet getiren her Müslümanın meselesidir."

Bu mübarek toprakların 100 sene önce işgal edildiğini ifade eden El-Awaisi, şöyle devam etti:

"Bu ümmet nerede? Hiç akıl işi mi İsra ve Miraç meselesinin yaşandığı bu yer 100 sene işgal altında kalsın. Burada bir sorun var. 5 sene desek 10 sene desek anlarız ama 100 sene. Haçlı seferlerinde de Mescid-i Aksa işgal edildi ancak 100 sene kalmadı. Ümmetin bu işgale seyirci kalmasına neden olan bir problem var. Problem bizim zihinlerimizde. Yer ve mekan işgal edilmeden önce beyinlerimiz işgal altına alınmış. İşgal altındaki zihinse bunun özgürleşmesi zor.

Özgürleştirme konusunda atacağımız ilk adım zihinlerimizi özgürleştirmek."

El-Awaisi, Mescid-i Aksa'nın işgalden kurtulması için yıllardan beri gösteriler yapıldığına ancak bu gösterilerden bir sonuç alınamadığına dikkati çekerek, gösteri ve eylemlerden önce çözümün Mescid-i Aksa'yı tanımaktan ve bilmekten geçtiğini dile getirdi.

Awaisi, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'u İsrail'in başkenti olarak tanıması kararından sonra İstanbul'da Türkiye'nin öncülüğünde İslam İşbirliği Teşkilatı'nın bir toplantı gerçekleştirdiğini hatırlatarak, "Trump'ın hareketinden sonra Kudüs Komisyonu Başkanı İstanbul'a gelmek yerine yerine Paris'e gitmeyi tercih ediyor. Sen Kudüs'ün komisyon başkanısın ilk gelenin senin olman gerekmez mi? Suud kralı maalesef gelmedi. Sadece 16 ülke lideri geldi ama 55 Müslüman ülkesi var." ifadelerini kullandı.

Mescid-i Aksa'nın işgalden kurtarılması

El-Awaisi, Miraç'tan dönen Hazreti Muhammed'in Mescid-i Aksa'nın işgalden kurtarılması için ilk olarak Müslümanları mescit hakkında bilgilendirdiğini, daha sonra ise siyasi ve askeri girişmelerde bulunduğu ve Mescid-i Aksa'nın kurtarılması için Hazreti Ebubekir ve Hazreti Ömer'in asker olarak yer aldığı ordunun başına 16 yaşındaki Usame bin Zeyd'i komutan olarak atadığını ifade etti.

Mescid-i Aksa'nın Hazreti Ömer zamanında özgürleştirildiğini hatırlatarak, Hazreti Muhammed'in vefatından sonra ezan okumayı bırakan Bilal-i Habeşi'nin ilk defa Mescid-i Aksa'da ezan okumaya başladığını kaydetti.

Mescid- Aksa'nın Hazreti Süleyman'ın mabedi üzerine inşa edildiği şeklinde iddialar ortaya atıldığına aktaran Awaisi, "Bu bir hurafedir. Bunun ne ilimde ne bilimde ne kitapta yeri vardı. Allah'a yemin ederim eğer siyonistlerin elinde bir belge olsaydı dünyayı ayağa kaldırırlardı. 1917'den beri Mescid-i Aksa'nın altını kazıyorlar ancak bir delil dahi bulamadılar." şeklinde konuştu.

Awaisi, Müslümanların Mescidi Aksa hakkında çocuklarını yeteri kadar bilgilendirmediğini anlatarak, bunun aksine siyonistlerin Süleyman Mabedi hakkındaki yalanlarla dolu ideolojilerini tüm detaylarına kadar kendi çocuklarına öğrettiklerine dikkati çekti.

Yıllardan beri yapılan gösteri ve eylemlerin Mescid-i Aksa'yı özgürleştirmeye yetmeyeceğini dile getire Awaisi, "Mescid-i Aksa için gösteriler tek başına işe yaramıyor. Müslümanlar Mescid-i Aksa'yı özgürleştirmek istiyorsa öncelikle zihinsel işgalden kurtulmalıdır. Bu mesele sadece Arapların değil bütün Müslümanların şahsi meselesidir." ifadelerini kullandı.

"Onlar güçlü bir Türkiye istemiyorlar"

Türkiye'nin Mescid-i Aksa'nın işgalden kurtulmasına katkıda bulunacağını vurgulayan Awaisi, sözlerin şöyle noktaladı:

"Onlar güçlü bir Türkiye istemiyorlar. Batı her zaman zayıf bir Türkiye ister. Batı ve Amerika bu nedenle Türkiye üzerinde çok şey denedi. Bu yüzden batılılar terör güçleriyle bombalar patlatarak bir şeyler denedi. Atatürk Havalimanı'nda patlama oldu hatırlarsanız ama sonuç alamadılar. 15 Temmuz'da darbe girişimi oldu. Güçlü Türkiye'yi yok etmek istiyorlar. Askeri olamayınca ekonomik darbe yapmak istediler. ve halen Türkiye aleyhine projeler yapıyorlar."

Konuşmanın ardından Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, Abdulfettah el-Awaisi'ye çiçek takdim etti.

Programa Eyüp İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Öğütçü ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Milli Eğitim Müdürlüğü Kanuni Sultan Süleyman Türkiye Kudüs Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title