Haberler

Eyüp'te Erkek Berberleri Pazar Günleri Kapalı

Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, kendisinin de çocukluk yıllarında Adana'da berber dükkanında çıraklık yaptığını söyledi.

Eyüp Belediyesi'nde ilçedeki berberlerin sorunlarını dinleyen Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, kendisinin de çocukluk yıllarında Adana'da berber dükkanında çıraklık yaptığını söyledi.

Berberlerin toplumun en önemli yapı taşlarından biri olduğunu belirten Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, "Berberlerimiz mahallenin gözü kulağıdır. Berberler, toplumun birbiriyle iletişim kurduğu sorunların tartışıldığı yerlerdir. Sıkıntılarının çözümü konusunda her zaman yanlarında yer alacağım" dedi.

Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, Eyüplü berber esnafıyla Belediyede bir araya geldi. Başkan yardımcıları ve müdürlerin de katıldığı toplantıya Eyüplü berberler büyük ilgi gösterdi. İstanbul Erkek Berberleri Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Şükrü Akyüz'ün de Eyüplü meslektaşlarını yalnız bırakmadığı toplantıda mesleğin sorunları konusunda görüş alışverişinde bulunuldu.

İstanbul Erkek Berberleri Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Şükrü Akyüz yaptığı konuşmada, berber esnafının sorunlarıyla yakından ilgilenerek sıkıntılarını gidermek için çalışan Belediye Başkanı İsmail Kavuncu'ya ve ekibine teşekkür etti. Eyüplü erkek berberleri ise toplantıda, yapılan oylama sonucu hafta sonları Pazar günleri işyerlerini açmama kararı aldıklarını açıkladı.

Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, berber esnafının sorunlarını yakından ilgilendiklerini belirterek, her zaman yanlarında olduğunu söyledi.

Başkan İsmail Kavuncu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz erkekler çocuk yaşta berberle tanışırız. Şu anda bile berbere giderek tıraş olup sohbet ediyorum. Berber esnafımızı çok iyi anlıyorum. Çünkü Adana'da çocukluk yıllarımda kardeşimle birlikte berber dükkanında çıraklık yaptım. 15 günde bir gidip koltuğuna oturduğumuz berberlerimiz mahallenin gözü kulağıdır. Berberler, toplumun birbiriyle iletişim kurduğu, sorunların tartışıldığı yerlerdir. Sıkıntılarının çözümü konusunda her zaman yanlarında yer alacağım. Haksız rekabetin karşısında olacağım. Her zaman sizlerin beklentiniz doğrultusunda hareket edeceğiz."

"Berberlerimiz için meslek eğitim merkezi açacağız"

Başkan İsmail Kavuncu, berber esnafına bir de sürpriz bir haber verdi. Kalfa çıraklık belgesi için berberlerin ilçe dışındaki meslek eğitim merkezlerine gitmek zorunda kalmayacaklarını ifade eden Başkan Kavuncu, "En kısa zamanda meslek eğitim merkezini faaliyete geçireceğiz" dedi.

Toplantının sonunda Başkan İsmail Kavuncu, berber esnafına birer hediye, İstanbul Erkek Berberleri Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Şükrü Akyüz de Başkan İsmail Kavuncu'ya teşekkür plaketi verdi.

Kaynak: BasinOdasi.com.tr / Güncel

İsmail Kavuncu İstanbul Eyüp Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title