Haberler

Eyüp Sultan Erguvanlarla Donatılıyor

Güncelleme:

Orman ve Su İşleri Bakanlığı ve Eyüp Belediyesi işbirliği ile Eyüp'te vatandaşlara 10 bin erguvan fidanı dağıtıldı.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, AK Parti İstanbul Milletvekili İbrahim Yiğit, Orman Genel Müdürü Mustafa Kurtulmuşlu, Eyüp Sultan Meydanı'nda binlerce Eyüplü'ye erguvan fidanı dağıttı.

Dağıtım sırasında bir konuşma yapan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, bakanlık olarak 2 milyon 300 bin hektar alanı ağaçlandıracaklarını, geçen yıl 1 milyon 350 bin fidan dikimi yapıldığını, bu yıl sonu itibariyle de 2 milyon fidan dikimi yapacaklarını ifade etti. Bu yılı Erguvan Yılı ilan ettiklerini, İstanbul'da yıl içinde 100 bin fidan dağıtacaklarının müjdesini veren Bakan Eroğlu, bu kapsamda Üsküdar'dan sonra İstanbul'un gözbebeği Eyüp'te 10 bin fidan dağıtımı yapacaklarını belirtti.

Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu ise yaptığı konuşmada şunları söyledi: "Bu Bahar günü tüm İslam aleminin gözdesi Eyüp'ü Boğaz'ın inci gerdanlığı gibi süsleyen erguvanlarla donatmak için buradayız. Baharda bu güzel ağaçları ekecek, sonbaharda da Sn. Bakanımızın ıhlamur kampanyasıyla ilçemizi ıhlamurlarla süsleyeceğiz "

Orman ve Su İşleri Bakanı, Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, AK Parti İstanbul Milletvekili İbrahim Yiğit ve diğer yetkililer dağıtımdan sonra erguvan fidanı diktiler… Eyüp Sultan Meydanı'ndaki tören, Eyüp Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü'ne yeni alınan katı atık ve çöp toplama araçlarının hizmete başlatılmasıyla sona erdi.

Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, Bakan Veysel Eroğlu'na dağıtım sonrası çok teşekkür ederek, bir Eyüp Minyatürü ile Kuran-ı Kerim hediye etti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İsmail Kavuncu Veysel Eroğlu Eyüp Sultan İstanbul Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title