Haberler

Eyüp Sultan'da İlk Teravih Namazı Kılındı

Eyüp Sultan'da ilk teravih namazı kılındı

İSTANBUL - Mübarek Ramazan ayının başlamasıyla birlikte ilk teravih namazı tüm yurtta olduğu gibi İstanbul'da eda edildi. İlk namaz için yüzlerce vatandaş Eyüp Sultan Camii'ni tercih etti. İlk namaz havadan drone ile de görüntülendi.

Onbir ayın Sultanı mübarek Ramazan ayının ilk teravih namazı tüm yurtta kılındı. İlk namaz için Eyüp Sultan Camiinin yolunu tutan genç yaşlı yüzlerce vatandaş, tek bir uyum içersinde teravih namazını kılmanın huzurunu yaşadı. Ramazan'ın vazgeçilmezi mahyada içerdiği anlamlı mesajla güzel görüntü oluşturdu.

Vatandaşlar birlikte ilk teravih namazını kılan Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, Ramazan boyunca Eyüp Camii ve çevresinde hazırlıkların tamamlandığı ifade ederek, " Eyüp belediyesi olarak her yıl yaptıığımız çalışmaları bu yılda gerçekleştiriyoruz. Camilerimizi ve eyüp meydanımızı Ramazan ayı boyunca gelecek olan binlerce ziyaretçimize hazırlamak adına çalışmalarımızı son noktalara getirdik. Camimizi ve etrafını gül suyu ile yıkadık. Hafta da 3 defa yıkayacağız. Aylık 50 ton gül suyu kullandık. Aynı zamanda haftanın 3 günü camimizi kabenin kokusu ile aynı kokuyu zerk edeceğiz. Eyüp camisine ramazanda gelen insanlarımız kabedeki kokunun aynısını hissedecek. 120 temizlik personelimiz cami meydanında çalışacak. Güvenlik kuvvetleri, zabıtamız ve diğer görevlilerimiz ile beraber yaklaşık 250 kişi Eyüp cami meydanında 24 saat görev yapacak. Tüm bunlar ziyaretçilerimizin iyi bir ziyaret gerçekleştirmeleri ve mutlu ayrılmaları diğer kurumlarla yaptığımız iş birliği neticesinde ortaya çıkacak. Cami avlusundaki havuzumuzu koku ile karıştırdık. Havuzumuzdan da güzel kokular yayılacak. Eyüp cami meydanında güzel bir hava var. İnsanlarımız buralarda oturup dua ediyorlar. Ramazanın bereketini tüm duygularıyla hissetmeye çalışıyorlar. İnşallah çok bereketli bir ramazan geçireceğiz. Eyüp Sultan'dan, ülkemizden barış kardeşlik ve maneviyat dolu havalarla katkı sağlayacağız" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Eyüp Sultan Camii Remzi Aydın Eyüp Sultan İstanbul Genel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title