Haberler

Eyüp Rumeli Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği 2. Olağan Kongresi

Eyüp Rumeli Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği'nin 2. Olağan Kongresi'nde Başkanlığa Hasan Yeniciler'in Yerine İbrahim Derici Seçildi.

Eyüp Rumeli Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği'nin 2. Olağan Kongresi'nde başkanlığa Hasan Yeniciler'in yerine İbrahim Derici seçildi.

Eyüp Rumeli Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği 2. Olağan Kongresi, Eyüp'te gerçekleştirildi. Kongreye Eyüp Belediye Başkanı Ahmet Genç ile siyasi partilerin ilçe başkanları katıldı. Yapılan kongre sonrası Hasan Yeniciler'in yerine başkanlığa İbrahim Derici seçildi.

Rumeli Balkan Federasyonu kurucu üyesi Yeniciler'e hizmetlerinden dolayı Rumeli Balkan Federasyonu Genel Başkanı Özcan Pehlivanoğlu tarafından teşekkür plaketi verildi. Kongrede dernek tarafından açılan el sanatları kurslarını tamamlayan bayanlara da diploma verildi. Plaket ve diploma töreninin ardından kongre salonunda müzik eşliğinde halay çeken katılımcılar, eğlenceli vakitler geçirdi.

Yeni başkan seçiminin yapıldığı kongrenin güzel bir şekilde gerçekleştiğini söyleyen Özcan Pehlivanoğlu, "Türkiye'de 250 Balkan Federasyonu Derneği bulunuyor. Bunları tek çatı altında toplayacağız. Rumeli Balkan Türkleri için elimizden gelen her çalışmayı yapmaya devam edeceğiz" dedi.

Başkanlığı İbrahim Derici'ye devreden Hasan Yeniciler ise Eyüp derneğinin Türkiye'de gelişmekte olan Rumeli Balkan derneklerinden biri olduğunu belirterek şöyle konuştu: "15 dernekle kurulan federasyonumuzun ilk genel kurulu sonrası bu sayı 35'e yükselmiştir. İstanbul'da 155 adet Rumeli Balkan adını taşıyan dernek bulunmakta. Bunları tek çatı altında toplayacağız. Amacımız tek çatı altında toplandıktan sonra siyasette etkin olmaktır."

(YM-ED-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title