Haberler

Eyüp Belediyesi’nden Türk Edebiyatına Muhteşem Armağan

Güncelleme:

Mehmet Akif Ersoy'un Vefatının 74. Yıldönümü Anısına Safahat'tan Şarkılar

Projenin Galası, Şairin Ölüm Yıldönümünde

27 Aralık Pazartesi Eyüp Feshane'de Yapılıyor…

İstiklal Marşımızın Güftekarı, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy, ölümünün 74. Yılında Eyüp Belediyesi'nin imza attığı muhteşem bir projeyle anılıyor… Belediye, edebiyatımıza Milli Marşımızın yanında ölümsüz eserler kazandıran büyük Vatan Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un Safahat isimli eserinde yeralan 12 şiirinin bestesini bir CD ve kitapçıkta toplayarak Türk halkına armağan etti…

"Mehmet Akif Ersoy'un Vefatının 74. Yıldönümü Anısına Safahat'tan Şarkılar " isimli albümün tanıtım ve gala gecesi, şairin ölüm yıldönümü olan 27 Aralık Pazartesi saat 20:00'de Eyüp Feshane'de yapılacak… Eyüp Belediyesi'nin evsahipliği yapacağı bu gala gecesinde, ünlü sanatçı Ertuğrul Erkişi, Safahat'tan kendi bestelediği eserleri seslendirecek…

Safahat'tan Şarkılar Belediye'den Öğrencilere Armağan…

Çoğunluğunu Ertuğrul Erkişi'nin bestelediği ve seslendirdiği Safahat'tan Şarkılar isimli albüm, tanıtım kitapçığıyla birlikte Eyüp'teki tüm ilk ve ortaöğretim okullarına, derneklere, sivil toplum kuruluşlarına, vakıflara, kütüphanelere vb. kurumlara dağıtılarak, Eyüp Edirnekapı Şehitliği'nde medfun İstiklal Marşı şairimiz, bestelerle anılmış olacak…

Mehmet Akif Ersoy'un edebiyat dünyamıza kazandırdığı ölümsüz eserler, bu projeyle musikimizin en çok dinlenen şarkıları olarak kültür dünyamızdaki yerini alacak.

Türk edebiyatına, şiir dünyasına ve kültürümüze çok büyük bir hizmet olan bu projeyi Eyüp'te gerçekleştirmiş olmaktan büyük onur duyduklarını belirten Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu şunları söyledi:

"Eyüp, tarih, kültür ve sanatımıza unutulmaz hizmetler veren binlerce değerin son istirahatgahıdır. Onlar "Ebedi Eyüpsultanlı" olarak bugünün ve gelecek kuşakların mutlaka tanıması gereken önemli kilometre taşlarımızdır. Bu değerli misafirlerimizden biri de milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'dur… Ülkesine ve milli kültürüne karşı tarih önünde üstlendiği vazifeyi son nefesine değin yerine getirmek için büyük çileler çekmiş, muhteşem eserler üretmiş bu büyük şairimizi bu projemizle anmak ve gelecek nesillere onun eserlerini daha iyi tanıtmak istedik…

Mehmet Akif, Çanakkale Savaşında olduğu gibi İstiklal Harbimizde de Anadolu'nun işgalinden duyulan hüzünleri, düşmana karşı topyekün başlayan direniş azmini, kurtuluşa duyulan umudu ve büyük zafer sevincini en güzel hisseden, bu hisleri sanat diliyle gelecek yüzyıllara nakleden vatan şairimiz olmuştur. Edebiyatımızdan Akif'in şiirlerini çıkarırsanız Çanakkale kahramanlarının eşsiz dayanışmasını ve bir ülkeyi gönül birliği ile kurtaran milli şahlanışını layıkıyla anlatamazsınız.

Bu CD ve kitapta hem Mehmet Akif Ersoy'un mücadele ve samimiyet yüklü hayatından bilgiler bulacak hem de Safahat'tan seçilmiş şiirlerinden besteler bulacaksınız. Böylesine önemli bir tarihi kimliği farklı ve özgün bir çalışmayla tekrar yadetmekten dolayı mutluyuz. Hem bu önemli eserdeki şiirleri besteleyen kıymetli bestecilerimize ve hem besteleri hem de billur sesiyle eserlere hayat veren Ertuğrul Erkişi'ye çok teşekkür ediyorum… "

Eyüp Belediyesi Kültür yayınları'ndan çıkan ve yayın, dağıtım hakkı Eyüp Belediyesi'ne ait olan "Mehmet Akif Ersoy'un Vefatının 74. Yıldönümü Anısına Safahat'tan Şarkılar" Albümünün yapımcılığını Akustik Müzik, prodüktörlüğünü ise Metin Gım üstlendi.

Albümde yer alan eserler, makamları ve besteleri ise şöyle:

Safahat Okuyucusuna (Makam: Hüseyni , Beste: Ertuğrul Erkişi), Bir Zamanlar (Hakkın Sesleri), Gönülle Başbaşa (Makam: Nihavend, Beste: Ertuğrul Erkişi), Zulmü Alkışlayamam (Makam; Kürdi , Beste: Ertuğrul Erkişi), Bülbül (Makam: Nihavend , Beste: Ersin Yıldız, Şiir Yorum: Serdar Tuncer, Ya Rab Bizi Kahretme (Beste Amir Ateş, Makam: Uşşak), Hüsran (Makam: Zirguleli Hicaz Beste: Ertuğrul Erkişi), Ezelden Aşinanım (Makam: Hüseyni, Beste: Şerif İçli, Aranağme: Ertuğrul Erkişi), Bir Gece , Ordunun Duası (Makam: Nihavend, Beste : Ali Rıfat Çağatay), Gitme Ey Yolcu: (Makam Hüseyni, Beste: Ertuğrul Erkişi, Gazel: Bekir Çiçek), Çanakkale Şehitlerine: (Makam: Hicaz, Beste Ertuğrul Erkişi).

Eyüp Belediyesi'nin albümle birlikte dağıttığı tanıtım kitapçığında ise, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un bestelenen eserlerinin güfteleri, Ersoy'un yaşamı, şair kimliği ve onun eserleriyle ilgili edebi görüşler yeralıyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 18 Nisan dün gece deprem mi oldu? Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
title