Haberler

Eyüp Belediyesi'nden Bosna'ya 7 Tırlık Yardım

Güncelleme:

Eyüp Belediyesi de, sel felaketinin yaşandığı Bosna Hersek'e 7 tırlık yardım konvoyunu Cumartesi sabahı Eyüp Sultan'dan gönderdi.

Marmara Belediyeler Birliği'ne üye il ve ilçe belediyeleri, başta İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Kızılay olmak üzere yardım tırlarını Bosna Hersek'de sel felaketi yaşayan bölgelere göndermeye devam ediyor.

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın'ın startıyla Eyüp Belediyesi Nikah Merkezi'nin önünden Haliç kıyısından hareket eden yardım tırlarında, Eyüp'ün kardeş şehri Bosna Hersek'in Brcko kentine su, ev eşyası, giysi, çocuk bezi vb. ihtiyaç malzemeleri bulunuyor.

Eyüp'ten kalkan yardım konvoyunu uğurla programına, Ak Parti İstanbul Milletvekili Hüseyin Bürge, Marmara Belediyeler Birliği Basın İletişim Koordinatörü Fatih Sanlav, Eyüp Belediye Başkan Yardımcıları, Bosna Sancak Derneği Başkanı Fuat Coşkun, Bosna Hersek ve Balkan STK, dernek yöneticileri ve üyeleri katıldı.

Bosna'daki sel felaketinin yaralarını sarmak, buradaki kardeşlerimize destek olmak için Eyüplülerin yarıştığını belirten Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın şunları söyledi: "Eyüp Sultan bu konuda her zaman örnek olmalıdır. Sadece ülkemizin değil, dünyadaki herhangi bir ülkede yaşanan afet ve felaketlerde Eyüplüler yine destek olmak için büyük bir şevk ve heyecanla ellerinden geleni yapmaktadır. Eyüp'ün kardeş şehri Brcko'ya ve diğer Bosna Hersek'deki kardeşlerimize geçmiş olsun dileklerimizi, sevgi ve şükranlarımızı iletiyoruz. Belediyemizdeki yetkili arkadaşlarımız dostlarımıza bizim geçmiş olsun dileklerimizi bizzat iletecekler.Bu arada bu tırlardaki malzemelerin hazırlanmasında destek olan tüm Eyüplülere gönülden teşekkür ediyorum. Bu yardımları onları, ahirette hayır çelengi olarak karşılayacak.Allah hem ülkemizdeki, hem Bosna'daki, hem de diğer ülkelerdeki afet mağduru kardeşlerimizin yar ve yardımcısı olsun. Desteklerimiz her zaman devam edecek."

Ak Parti İstanbul Milletvekili, aynı zamanda Balkan göçmeni olan Hüseyin Bürge de uğurlama programında yaptığı konuşmada, "Bu kadar kısa sürede bu yardımları toplayarak gönderen Eyüp Belediyemize, seçim döneminde aydınlık günlerin habercisi olarak tanıttığımız kıymetli kardeşimiz Belediye Başkanımız Remzi Aydın'a yürekten teşekkür ediyorum. Marmara Belediyeler Birliği'ne üye il ve ilçe belediyeleri, Bursa ve İstanbul Büyükşehir Belediyelerimiz daha ilk günden itibaren yardım konvoylarını gönderdiler. Eyüp Sultan'ın mağrur ve mağdur Bosnalı kardeşlerimizin yüreğinde özel bir yeri olacak. Bu yardımlar, oradaki kardeşlerimizin can suyu olacak" dedi.

Marmara Belediyeler Birliği Basın İletişim Koordinatörü Fatih Sanlav da yaptığı konuşmada şunları söyledi: "Bosna'daki sel felaketinin ardından Marmara Belediyeler Birliği gerekli tüm destekleri yaptı, İBB daha ilk gün 17 tır, Bursa 6 tır insani yardım malzemesi yolladı. Eyüp Belediyemize de bu yardım konvoyu için çok teşekkür ediyoruz. Allah onlardan razı olsun. Pazartesi günü ve Salı günü 18 tır daha Bursa'dan Bosna'ya yola çıkacak."

Kaynak: Bültenler / Güncel

Eyüp Sultan Saraybosna Marmara Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title