Haberler

Eynesil Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Kılıç Açıklaması

Eynesil Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ahmet Kılıç, hamsi avının erken başlamasının, ileriki aylarda avcılığı olumsuz etkileyeceğini söyledi.

Eynesil Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ahmet Kılıç, hamsi avının erken başlamasının, ileriki aylarda avcılığı olumsuz etkileyeceğini söyledi.

Kılıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, palamut balığının az avlanması nedeniyle yoğun bir hamsi avı gerçekleştiğini söyledi.

Hamsinin tezgahlarda şu anda 5 liraya satıldığını ifade eden Kılıç, "Bilindiği üzere büyük balık, küçük balığı yutar tabiriyle palamut balığı da hamsiyi yiyordu ve hamsi avında istenilen verime ulaşılamıyordu. Şimdi umduğumuzdan yüksek oranda hamsi avıyla karşı karşıyayız." diye konuştu.

Kılıç, hamsinin bol miktarda avlanmasının balıkçıların yüzünü güldürdüğünü ama bunun ilerleyen dönemde tersine dönmesinin muhtemel olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:

"Hamside bol çıkış ani çöküşe sebebiyet verebilir. Ben açıkça hamsideki bu bol gidişatın tez biteceğini düşünüyorum. İnşallah yanılırım. Karadeniz sofralarının vazgeçilmezi olan bu ürünün ani kayboluşu balıkçıların morallerini bozar. Şu anda her şey çok iyi gidiyor ve balıkçılar umduğunun fazlasını alıyor."

Kaynak: AA / Güncel

Eynesil Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title