Haberler

Eylül'de Mysia yolları bir başka güzel

Güncelleme:

- Eylül'de Mysia yolları bir başka güzel Nilüfer Belediyesi'nin, Bursa'nın en uzun yürüyüş ve doğa sporları parkuru olan Mysia Yolları'nda "Eylül'de Mysia Yolları" adıyla düzenlediği yürüyüş, katılımcılara doğada güzel bir gün yaşattı.

- Eylül'de Mysia yolları bir başka güzel

BURSA - Nilüfer Belediyesi'nin, Bursa'nın en uzun yürüyüş ve doğa sporları parkuru olan Mysia Yolları'nda "Eylül'de Mysia Yolları" adıyla düzenlediği yürüyüş, katılımcılara doğada güzel bir gün yaşattı. Yürüyüşte, sonbaharın gelişine tanık olan doğaseverler, güzergah üzerindeki Ayvaini Mağarası'nı da görme fırsatı buldu.

Nilüfer Belediyesi'nin Doğa, Tarih ve Kültür Rotaları Projesi kapsamında Bursa'ya kazandırdığı ve Türkiye'nin en iyi rotaları arasında gösterilen Mysia Yolları'nda düzenlediği yürüyüşler her yaş grubundan ilgi görüyor. "Eylül'de Mysia Yolları" adıyla düzenlenen yürüyüşe de ilgi büyüktü. Korona virüs salgını sebebiyle katılımın sınırlı tutulduğu yürüyüş, maske, mesafe, temizlik kuralı çerçevesinde gerçekleşti.

Yürüyüş, Unçukuru Mahallesi girişindeki Seyirtepe'den başladı. Unçukuru'nda toplanan katılımcılara önce burada köy hakkında bilgi verildi ve ardından, rehber eşliğinde mesafeleri koruyarak yürüyüşe geçildi. Unçukuru başlangıçlı iki parkurdan biri olan ve yaklaşık 7 kilometre uzunluğunda olan Ayva-Fadıllı parkurundaki yürüyüş, asfalt yolda başlayıp toprak yolda devam etti. Yürüyüşe katılanlar, parkur kapsamında yer alan Ayvaköy Mahallesi'ne doğru ilerledi. Uluabat Gölü ve adaların doyumsuz manzarası eşliğinde ilerleyen katılımcılar, Suçıkan Dere'den sonra Adaçalı Tepe'nin sağından ilerleyerek, 2,8 kilometre sonra Ayvaköy Mahallesi'ne ulaştı. Yürüyüşe katılanlar burada Türkiye'nin en uzun 6. mağarası olan Ayvaini Mağarası'nın altında alanda mola verdi.

Burada Bursa Mağara Araştırma Derneği üyeleri katılımcılara mağara ile ilgili bilgi verirken, mağaraya girmek isteyenlere de eşlik ettiler.

Ayvaini Mağarası ziyaretinin ardından parkurun ikinci bölümüne geçildi. Patika, ormanlık alanla çevrili derin bir vadi yatağından ilerleyen katılımcılar parkurun son bölümünde de 1,5 kilometre boyunca zeytin ve incir ağaçlarının çevrelediği toprak yoldan geçerek, Fadıllı Mahallesi meydanına ulaştı. Doğaseverler Fadıllı meydanından geçerek Fadıllı Piknik Alanı'nda, göl kıyısında yürüyüşü tamamladı.

Keyifli bir yürüyüş gerçekleştiren doğaseverler, güzergah boyunca sonbaharın gelişine tanıklık etmenin keyfini yaşadı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

nilüfer belediyesi Türkiye Eylül Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title