Haberler

Eyleme Katılan Öğretmenlerin AİHM Zaferi

Eğitim -Sen Tarafından Düzenlenen Gösteriye Katıldıkları Gerekçesiyle Yargılanan 11 Bayan Öğretmen, AİHM'de Türkiye'yi Mahkum Ettirdi.

Eğitim-Sen tarafından düzenlenen gösteriye katıldıkları gerekçesiyle yargılanan 11 bayan öğretmen, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nde (AİHM) sonuçlandırılan davada Türkiye'yi mahkum ettirdi.

AİHM, çalışma koşullarının iyileştirilmesi talebi ile Aralık 2000'de Eğitim-Sen tarafından ülke çapında düzenlenen bir günlük grevin çerçevesinde İzmir'de bir gösteriye katıldıkları gerekçesiyle yargılanan 11 bayan öğretmeninin şikayeti üzerine açılan dava kararı bağladı.

Öğretmenlere verilen cezaların "demokratik bir toplumda gerekli olmadığı"nı bildiren Mahkeme, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin toplantı ve örgütlenme özgürlüğüne ilişkin maddesinin ihlal edildiğini belirterek, Türkiye'yi öğretmelere manevi tazminat olarak 500'şer euro ödenmeye mahkum etti.(ANKA)

(CN/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title