Haberler

Eylemcilere Suç Duyurusu Tehdidi

Ankara Valiliği, yarın yapılacak olan iş bırakma eyleminin kanun dışı olduğunu ve eyleme katılacaklar hakkında suç duyusunda bulunulacağını bildirdi.

Ankara Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, TÜRK-İŞ, DİSK, HAK-İŞ, TÜRKİYE KAMU-SEN, KESK ve MEMUR-SEN Konfederasyonları yetkililerinin, yaklaşık 50 gündür "kanunsuz eylem yapan" Tekel işçilerinin taleplerinin karşılanmadığı gerekçesiyle yarın 08.00-17.00 saatleri arasında 1 günlük iş bırakma eylemi yapacaklarını kamuoyuna duyurduğu hatırlatıldı. Açıklamada, "İş bırakma eylemine, mesai saatleri içerisinde, adı geçen konfederasyonların bağlı sendikalarına üye çalışanlarının, iş bırakma eylemi yapacakları; çalıştıkları kurumların binalarının önünde toplanıp, pankartlar/dövizler taşıyarak, sloganlar atarak, ilimizin ana cadde ve sokaklarında gösteri yürüyüşleri yaparak yine ilimizin değişik noktalarında toplanıp, kanunsuz açık hava toplantıları düzenleyecekleri öğrenilmiştir" denildi. Eylemin yapılış şeklinin Toplu İş Sözleşmesi, Grev ve Lokavt Kanunu, Devlet Memurları Kanunu, Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu ile İçişleri Bakanlığının 11 Mayıs 2004 günü ve 2004/100 Sayılı Genelgesi'ne aykırı olduğunun belirtildiği açıklamada, "Devlet memurlarının bu türden eylem ve faaliyetleri, 13 Nisan 2005 tarih ve 25785 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren "Kamu Görevlileri Etik Davranış İlkeleri ile Başvuru Usul ve Esasları Hakkındaki Yönetmelik' maddelerinde açıklanan "Etik Davranış İlkeleri'ne de uygun düşmemektedir" denildi ve şunlar kaydedildi:

"Bu bakımdan, yapılmak istenen kanunsuz iş bırakma eylemine katılacak işçiler ile memurların genel bütçeye dahil daireler, katma bütçeli daireler, kamu iktisadi teşebbüsleri, döner sermayeli kuruluşlar, mahalli idareler ve bunların birlikleri, kamu tüzel kişiliğine haiz olarak kurul, üst kurul, kurum, enstitü, teşebbüs, teşekkül, fon ve sair anlamda kurulmuş olan bütün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan yönetim, denetim kurulu ile kurul, üst kurul, başkan ve üyeleri dahil tüm personel kamu personeli statüsünde bulunmaktadır.

İlgili mevzuat çerçevesinde; Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan memur ve işçilerin belirtilen kanunsuz eyleme katılmaları halinde, bağlı oldukları kurumlarınca idari işlem yapılacağı gibi kanunsuz eyleme katılacaklar hakkında adli yönden de valiliğimizce suç duyurusunda bulunulacağı ve gerekli yasal işlemlerin yapılacağı hususu kamuoyunun bilgisine sunulur." (ANKA)

(HM/ÖZK)

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title