Haberler

Expo Delegasyonu Paris'te

Dünyanın en büyük sosyal, kültürel ve bilimsel buluşması ve kentsel değişim projesi olarak da bilinen EXPO 2020'yi kazanmak isteyen İzmir Heyeti, İzmir Valisi M.Paris'te Uluslar arası Sergiler Bürosu'nun (BİE) 152.Genel Kurulu'nda öğleden sonra...

Dünyanın en büyük sosyal, kültürel ve bilimsel buluşması ve kentsel değişim projesi olarak da bilinen EXPO 2020'yi kazanmak isteyen İzmir Heyeti, İzmir Valisi M. Cahit Kıraç başkanlığında,

Paris'te Uluslar arası Sergiler Bürosu'nun (BİE) 152. Genel Kurulu'nda öğleden sonra Kasım 2012 sunumunu gerçekleştirecek.

Tayland, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Brezilya ve Rusya'nın aday kentleriyle yarışan İzmir ekibi, bugün saat 14.30 ve 15.00 arasında sunumlarını gerçekleştirmesi bekleniyor.

İzmir, Ankara ve İstanbul'dan hareket edip Paris'e ulaşan heyette, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, CHP Milletvekili BM İnsan Hakları ve Engelliler Komisyonu Üyesi Şafak Pavey, Türkiye'nin Paris Büyükelçisi Tahsin Burcuoğlu, İzmir Valisi, EXPO 2020 İzmir Yönlendirme Kurulu ve Yürütme Komitesi Başkanı M. Cahit Kıraç, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu bulundu.

İzmir'in EXPO heyetinde basın-yayın kuruluşları adına;

İstanbul medyasından Anadolu Ajansı (AA) Genel

Müdürü Kemal Öztürk, Samanyolu Yayın Grubundan

Hidayet Karaca, Milliyet gazetesinden Derya Sazak, Star gazetesinden Fehmi Koru,

Andrew Finkel, CNBC-E Yayın Grubundan Servet Yıldırım

yer aldı. Gazete temsilcileri ve yazarlardan oluşan medya heyeti, İzmir standında

EXPO görevlileriyle sohbet etti.

Öte yandan iki gün önce gelip delegelerle görüşmeler yapan İzmir Ticaret Odası (İTO) Başkanı Ekrem Demirtaş da, İzmir'in EXPO'yu kazanması için vargüçleriyle çalıştıklarını söyledi.

Heyette yeralan CHP Milletvekili ve BM İnsan Hakları ve Engelliler Komisyonu Üyesi Şafak Pavey ile ünlü sunucu Defne Samyeli'nin Türk bayrağını yansıttığı için giymeyi tercih ettiği kırmızı renkteki kıyafetleri dikkat çekti.

EXPO Genel Kurulu'na katılan 50 kişiden oluşan heyet, sunumu İngilizce yapma kararı aldı. İzmir Valisi Cahit Kıraç'ın da içinde bulunduğu ekip, gece geç saatlere kadar sunum provası için hazırlandı.

CHP Milletvekili BM İnsan Hakları ve Engelliler Komisyonu Üyesi Şafak Pavey,

Gazeteci-Yazar Halit Tunç'a yaptığı açıklamada, İzmir adına üstlendiği sorumluluk

nedeniyle büyük gurur duyduğunu belirterek, bundan böyle

kalbinin İzmir için çarpacağını söyledi.

Pavey, "Bu salondaki herkesin coşkusuna tanık oldum. Böyle bir delegasyonda yer almak bana onur verici bir sorumluluk getirdi. EXPO sağlık temasıyla İzmir'e çok yakışıyor, Mevcut aday ülkeler arasında en etkileyici ve insanlığın ortak geleceği için en uygun tema İzmir'in" diye konuştu.

Öte yandan dün gece İzmir'in en güçlü rakiplerinden Dubai'nin Paris'in en büyük balo salonlarından birini kapatarak, kuş sütünün eksik olmadığı görkemli resepsiyonu göz doldurdu ancak açlık ve kıtlık sorunlarıyla uğraşan Afrika ülkelerinin delegelerinin tepkisini çekti.

(HD)

22.11.2012 14: 27: 06

TSI

NNNN - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cahit Kıraç Şafak Pavey İzmir Paris Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title