Haberler

Expo Alanının Zemini 1,5 Milyon Çiçekle Örtülecek

23 Nisan’da kapılarını açmaya hazırlanan EXPO 2016 Sergi Alanı’nda ağaç dikim çalışmaları büyük oranda tamamlanırken, alanda yer örtücü bitkilerin dikim işlemi de başladı.

23 Nisan'da kapılarını açmaya hazırlanan EXPO 2016 Sergi Alanı'nda ağaç dikim çalışmaları büyük oranda tamamlanırken, alanda yer örtücü bitkilerin dikim işlemi de başladı. Açılış gününe kadar alana bir milyon 500 bin adet çiçek dikilecek.

Aksu İlçesi'nde bulunan 112 hektarlık EXPO 2016 Sergi alanında şu ana kadar 24 bin 560 adet ağaç ve 124 bin 474 adet çalı dikimi gerçekleştirildi. Alanda 350 bin metrekarelik alanda ise çimlendirme yapıldı. Yer örtücü bitkilerin dikim işlemi ise devam ediyor.

Alan genelinde hem mevsimlik hem yer örtücü bitkilerin dikilmesiyle görsel anlamda bir zenginlik oluşturulması hedefleniyor. Yer örtücülerin dikim işlemini gerçekleştiren Mim Doğal Kaynaklar Peyzaj Mimarlığı'nın çalışmalarında görev alan Peyzaj Mimarı Dilay Baştak, alanda 60 farklı türde toplam bir milyon 500 adet yer örtücü dikimi olacağını söyledi. Şu an 5 türde dikim gerçekleştirdiklerini belirten Baştak şunları söyledi;

"Çalışmalarımız devam ediyor. cordelia, arctodis var, genelde 2 ya da 3 yıllık mevsimlik bitkiler bunlar. Tüm alanın parsellerinde hem mevsimlik bitkileri hem yer örtücüleri birbirleriyle renk uyumlarıyla kullanacağız. Hem de renkleriyle bir desen çalışması yapacağız."

Alanda bitkilendirme çalışmalarının büyük ölçüde tamamlandığı bilgisini veren EXPO 2016 Antalya Ajansı Basın Sözcüsü Erol İşbilir ise "25 bin ağaçtan sadece hafriyat alanında dikilecek 500 dolayında ağaç kaldı, 24 bin 500'ün üzerindeyiz. Çimlenme tamamlandı, yerörtücü, yüzey örtücü çiçekli bitkilerin dikimi devam ediyor. 1,5 milyon çiçekli bitki dikilecek. Ayrıca mevsimlik 5 milyona yakın çiçek dikilecek. Bu dikimler de 1 Marttan sonra başlayacak" dedi. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

23 Nisan Antalya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title