Haberler

Eximbank ve Rus Sberbank Türk Şirketlerinin Projelerine Yatırım Yapacak

Eximbank ile Rusya'nın Sberbank'ı arasında "başarılı" ortaklık ilişkilerine dikkat çekilirken iki bankanın Türk yatırımcılarının gerçekleştireceği projelere yatırım yapmaya hazır olduklarını bildirdi.

Eximbank ile Rusya'nın Sberbank'ı arasında "başarılı" ortaklık ilişkilerine dikkat çekilirken iki bankanın Türk yatırımcılarının gerçekleştireceği projelere yatırım yapmaya hazır olduklarını bildirdi.

Rusya'nın Sesi'ne göre, Moskova'da RUTİD (Rusya- Türkiye Işadamları Derneği) tarafından "Rus- Türk İş Dünyası'nın Başarılı İşbirliği Örneği Sberbank - Eximbank" sloganı altında iki bankanın yatırım olanaklarını Türk yatırımcılarına tanıtmak amacıyla bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Sberbank'ın merkez ofisinde düzenlenen toplantıda hazır bulunan Sberbank ve Eximbank temsilcileri, Türk yatırımcılarının gerçekleştireceği projelere yatırım yapmaya hazır olduklarını bildirdi. Ayrıca, Eximbank ve Sberbank arasında 2013 yılında yürütülen işbirliği sonuçları açıklanırken önümüzdeki yıl iki ülke arasında yatırım alanında perspektiflere ilişkin de bilgi verildi.

Oturum çerçevesinde Türk yatırımcılara Sberbank ve Eximbank arasında 1 milyar dolarlık kredi sözleşmesi imzalandığını açıklayan Sberbank Yönetimi Başkan Yardımcısı Sergey Gorkov, iki bankanın da Türk iş çevrelerine olduğu gibi Rus iş çevrelerine de yardıma hazır olduğunu belirtti.

-TÜRK BANKACILIĞI SBERBANK İÇİN "ÖNEMLİ ÇEKİM NOKTASI"-

Gorkov, Türkiye'nin hızla gelişen ekonomisi ve iki ülke arasında 30 milyar doları bulan ticaret hacmi ışığında Türk bankacılığının Sberbank için önemli bir çekim noktası olduğunu ifade etti.

Sberbank grubuna ait Denizbank'ın aktiflerinin son bir yıl içinde yüzde 41 artış gösterdiğine de değinen Gorkov, geçen sene Sberbank'ın Citibank müşteri hizmetlerini satın almasıyla Citibank'ın yaklaşık 600 bin müşterisine Denizbank tarafından hizmet sunulduğunu açıkladı.

Rusya ile Türkiye arasında ortak yatırım projeleri çerçevesinde yürütülen finansal işbirliğinin hiç kuşkusuz stratejik ortaklık olarak nitelendirilebileceğini belirten Başkan Yardımcısı ayrıca, işbirliğinin henüz çok başında bulunduklarını ve gelecekte daha fazla gelişmeler kaydedileceğini de ifade etti.

Gorkov konuşmasında devamla, Türk firmalarına yardım yapmakla kalmayacak olan Sberbank ile Eximbank'ın söz konusu faaliyetleri sayesinde kendilerinin de gelişmeye devam edeceğini belirtti.

Haberde 2012 yılında Rusya-Türkiye Üst Düzey İşbirliği Konseyi amacıyla Türkiye'ye bir ziyaret gerçekleştiren Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Putin'in. Eximbank ve Sberbank arasında 1 milyar dolarlık işbirliği sözleşmesi imzaladığı anımsatılıyor.

Kaynak: ANKA / Dünya

Moskova Türk İş Türkiye Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title