Haberler

Exim Bank'tan Akhisar'a Tam Destek

Güncelleme:

Yıldırım: "Paramız pulumuz Akhisar'a"

Akhisar'a gönülden bağlandığını söyleyen Yıldırım, "Kapımız kendilerine sonuna kadar açık" diye konuştu.

60 ülkeye zeytin ve zeytinyağı ihraç eden Akhisar, dış satımda atağa geçmek için yeni yol haritasını belirledi. Akhisar Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Alper Alhat'ın talebi üzerine düzenlenen toplantıya Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım ile ihracat yapan ve ihracatı hedefleyen firma temsilcileri, çeşitli banka müdürleri katıldı. Yıldırım, Eximbank'ın olanaklarının nasıl verimli kullanılacağı konusunda katılımcılara bilgi verdi.

"AKHİSAR'DAN ETKİLENDİK"

Toplantının yoğun ilgi görmesinin kendisini çok memnun ettiğini söyleyen Adnan Yıldırım, Eximbank'ın 31 yıllık tarihinde ilk kez Alhat'ın daveti üzerine Akhisar'a geldiklerine dikkat çekerek toplantı öncesinde ilçedeki her iki organize sanayi bölgesinde incelemelerde bulunduklarını söyledi. Yıldırım, "Akhisar tarımda zeytin, zeytinyağı denince akla gelirdi. 2018'de ise Türkiye Kupası denildiğinde aklımıza çok büyük başarılarla geliyor. Kendine ait büyük markaları olan ve pek çok ilimizden önemli bir ilçe konumunda. Her iki organize sanayi bölgesiyle de oldukça iddialı. Akhisar'a sadece ticareti, sanayisiyle değil ev sahipliğiyle ve iki bin yıllık zeytin ağaçlarıyla gönülden bağlandık. Akhisar'dan çok etkilendik" dedi.

"KAPIMIZ AKHİSAR'A AÇIK"

Toplantının ise benzerlerinden farklı bir katılımcı yapısıyla gerçekleştiğini ifade eden Yıldırım, ihracat yapanlar kadar yapmak isteyenlerin de gelmesinin, diğer banka yetkililerin de olmasının Akhisar'ın potansiyelini gözler önüne serdiğini söyledi. Yıldırım, "Akhisar'da ihracat yapanlar artık bizimle çalışmaya başlayacak. Yapmak isteyenler de Türk Exim Bank'ın ekonomik imkanlarından cesaret alarak çalışma yapacaklar. Elimiz de gözümüz de Akhisar'ın üzerinde. Paramız pulumuz Akhisarlının hizmetinde. Kaynağımızın kullanımında da sigorta işlemlerinde de her türlü Exim Bank işleminde Akhisarlı firmalara daha duyarlı olacağız. Kapımız onlara her zaman açık" diye konuştu. Akça Holding Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Akça'nın, Akhisar'da bir irtibat ofisi açılıp açılmayacağı yönündeki sorusunu da yanıtlayan Yıldırım, Manisa Organize Sanayi Bölgesi'nde bir irtibat bürolarının olduğunu hatırlatarak "Türk Exim Bank olarak Akhisar öncelikle çalışılacak yerler kapsamına giriyor. Yakın çalışma sürecimizi başlattık" dedi. Yıldırım, belli bir ihracatçı ve Exim Bank ile çalışan kitle oluşup ihracata yönelik gelişimin artmasıyla bunun da gündeme gelebileceğini ifade etti.

ALHAT: "AKHİSAR İHRACATLA BÜYÜYECEK"

Akhisar Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Alper Alhat ise ihracat yapan ve yapmayı düşünenlere kredi imkanı sunun Türk Exim Bank'ın çizdiği yol haritasının çok önemli olduğunu söyledi. Alhat, "60 ülkeye ihracat yapan, ekonomi büyüklüğüyle bir çok ili geride bırakan Akhisar, büyümesini dış pazarda da sürdürmek zorunda. Bunun için tüm ihracatçılarımız hazır. Yapmamız gereken tek şey, belirlediğimiz hedef doğrultusunda Türk Exim Bank'ın sunduğu imkanları da arkamıza alarak, onun yol göstericiliğinde ticaret yapmak. Akhisar kalkındıkça, markaları büyüdükçe arzu ettiğimiz noktaya çok daha hızlı kavuşuruz" dedi.

"BİZ DE SİZİN YANINIZDA DEĞİLİZ"

Alhat, hem Borsa hem de Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası üyelerine toplantıya gösterdikleri ilgi nedeniyle nedeniyle teşekkür etti. Toplantıya katılan diğer banka bölge müdürlerine seslenen Alhat, "Sizler, bize güvenerek destek verdiniz ve sizlerin sayesinde bugün daha büyük hedeflerimiz var. Bu hedeflere yine hep birlikte, ele ele kol kola dev adımlarla ilerleyeceğiz" diye konuştu. Alhat, bazı bankaların ise işletmelerin yanında olmadığına, bunun Türk ihracatına zarar verdiğine dikkat çekerek, "Bu bankaları tüm iş dünyası biliyor. Onları uyarıyoruz. Eğer siz Türkiye'nin bugün yanında olmazsanız biz de sizin yanınızda olmayız" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Akhisar Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Teravih namazı 8 rekat kılınır mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title