Haberler

Evliliği Kurtarmanı Yolları

Son Yıllarda Boşanmaların Artmasıyla Çiftler 'Evliliğe Hazırlık' Kurslarıyla Evliliklerini Kurtarmaya Çalışıyorlar

SON YILLARDA BOŞANMALARIN ARTMASIYLA ÇİFTLER 'EVLİLİĞE HAZIRLIK' KURSLARIYLA EVLİLİKLERİNİ KURTARMAYA ÇALIŞIYORLAR

Hatay Halk Eğitim Merkezinde başlatılan "Evliliğe Hazırlık" kursu ile evlenecek ya da evliliği düşünen adaylara, evlilikle ilgili her türlü konuda bilgi veriliyor.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hidayet Şişkin, kursiyerlerden gelen yoğun talep üzerine ilkini geçen ay başlattıkları kursta 28 kadının eğitim aldığını, fazla ilgi nedeniyle kursu sürekli hale getireceklerini söyledi.

Son yıllarda boşanmalarda çok fazla artış gözlemlediklerini ve bunu önlemek için kurs açmaya karar verdiklerini ifade eden Şişkin, şöyle devam etti:

"Büyük bir aşkla ve heyecanla evlenen bazı çiftlerin uzun süre geçmeden birbirlerine düşman gibi davrandığı ve mutlu olmadığını, bunun da boşanmayla sonuçlandığını biliyoruz. Boşanmaların önüne geçmek için ne yapabileceğimiz üzerine çalışma başlattık. Kursu düzenlemeden önce de personelimizle bir araya gelip kendi evliliklerinde yaşadığı sorunları anlatmalarını istedik. Böylece boşanma nedenleri ve evlilikte yaşanan sorunlar üzerine hangi konularda ders verileceğini belirledik."

UZMANLARDAN DERS

Yaptıkları detaylı araştırmada çiftlerin evlilikte umduklarını bulamadıklarını, hayal ettikleri evlilikleri yaşayamadıklarını tespit ettiklerini vurgulayan Şişkin, bunun üzerine evlenmeyi düşünen adaylara evlilikte uygun eş seçiminden, nişanlılık ve düğün öncesi oluşabilecek sorunlar ile ev ekonomisinde dikkat edilecek hususlara kadar uzmanlar tarafından dersler verilmeye başlandığını kaydetti.

Şişkin, psikolog, ekonomist, avukatlar tarafından hafta içi her gün verilen derslere daha çok ilköğretim ve lise mezunu kadınların geldiğini, erkeklerin ise hiç başvuru yapmadığını söyledi.

Çift taraflı bir sorun olarak aslında nişanlı çiftlerin ya da sevgili olanların da kursa gelmelerinin yapacakları evliliğe büyük yararının olacağına dikkati çeken Şişkin, "Kursu yaygınlaştıracağız. Bize gelip bilgilendirilmeden evlenen tek bir çiftimiz kalmayana kadar çalışacağız" diye konuştu.

Kaynak: Gecce / Magazin

Haberler

Bakmadan Geçme

Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title