Haberler

Evlerine Hayvanlarla Su Taşıyorlar

Evlerine hayvanlarla su taşıyorlar İçme suyu için her gün 10 kilometre yürüyorlarMALATYA - Malatya'nın Akçadağ ilçesine bağlı Büyük Mahalle sakinleri, içme suyunu yaklaşık 10 kilometre uzaklıktan evlerine hayvanlarla su taşıyor.

Evlerine hayvanlarla su taşıyorlar

İçme suyu için her gün 10 kilometre yürüyorlar

MALATYA - Malatya'nın Akçadağ ilçesine bağlı Büyük Mahalle sakinleri, içme suyunu yaklaşık 10 kilometre uzaklıktan evlerine hayvanlarla su taşıyor. Köyün kadınları ise, çamaşırlarını su olmadığı için çeşmenin başında yıkamak zorunda kalıyor.

Büyük Mahallesi sakinleri içme suyu ihtiyacının karşılanması için, köylerine 10 kilometre uzaklıktan bulunan çeşmeden eşeklerle evlerine içme suyu taşıyorlar. Her gün 10 kilometre uzaklıkta bulunan çeşmeye gidip gelen köylüler, suyu bidonlara doldurarak evlerine taşıyor. Ayrıca köylüler, evlerinde su bulunmadığı için çamaşırlarını, çeşmenin önünde leğenlerin içerisinde yıkıyorlar. Akçadağ ilçesine 40 kilometre uzaklıkta bulunan 120 haneli Büyük Mahallesi'nde bugüne kadar içme suyu için hiçbir çalışma yapılmadığını öne süren mahalle sakinleri, her aynı yöntemle evlerine su taşıdıklarını söylüyorlar.

Büyük zorluklar çektiklerini anlatan mahalle sakinleri, yaşadıkları çilenin sora ermesini istiyor. Yaşadıkları problem için defalarca yetkililere dilekçe verdiklerini ifade eden Mahalle Muhtarı Cuma Esen, sorunun çözülmesi için 10 yıldır mücadele verdiğini söyledi. Bugüne kadar yaklaşık 50 dilekçe verdiğini aktaran ancak herhangi bir sonuç alamadığını savunan Muhtar Esen, "Günde yaklaşık 10 kilometre yol gelip burada su götürüyoruz. Arabası olanlar arabayla olmayanlarda hayvanlarla götürüyor. Bu sudan başka su kaynağımız yok, yetkililerde bu konuda yardım bekliyoruz" diye konuştu.

Köyün İmamı Yakup Alay ise susuzluğun köy için büyük bir sorun olduğunu ifade ederek, "Dışarıdan gelen misafirler namaz kılmak istiyorlar ama su olmadığı için abdest bile alamıyorlar. Bu su ile aynı zamanda tarım arazileri de sulanılıyor" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Malatya Akçadağ Genel Haberler

Bakmadan Geçme

E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title