Haberler

Evlerine Asmak İçin Okul Bahçesindeki Türk Bayrağını Aldılar

Osmaniye'de, Evlerine Asmak İçin Okul Bahçesindeki Türk Bayrağını Alan 2 Çocuğa, Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü Tarafından Bayrak Hediye Edildi.

Osmaniye'de, evlerine asmak için okul bahçesindeki Türk bayrağını alan 2 çocuğa, Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü tarafından bayrak hediye edildi.

Edinilen bilgiye göre, Fatih Mahallesi'ndeki bir lisenin bayrak direğinde asılı olan Türk Bayrağı'nın çalındığı ihbarı üzerine harekete geçen emniyet güçleri, güvenlik kamerasındaki görüntüleri inceleyerek bayrağı alan 2 çocuğu tespit etti. Çocukların evlerine giden emniyet güçleri, okuldan alınan bayrağın evlerden birinde asılı olduğunu gördü. Yapılan araştırmada, 12 yaşındaki E.G. ve 13 yaşındaki İ.P.'nin, bayrağı evlerine asmak için direkten indirdikleri belirlendi.

Çocukları E.G.'nin babası C.G. ile birlikte Çocuk Şube Müdürlüğü'ne getiren polis ekipleri, burada çocukların ifadelerini aldı. Çocuklar, maddi durumları iyi olmadığı ve evlerinde Türk bayrağı olmadığı için okulun bayrağını aldıklarını ve eve astıklarını söyledi.

Çocukların bu ifadeleri üzerine duygulanan Emniyet Müdür Yardımcısı Ali Murat Dağlı, çocuklara 80x120 cm ebadında 2 Türk bayrağı hediye etti. Dağlı, bulunan okulun bayrağının eski olması nedeniyle okula da yeni bir bayrak hediye etti. Dağlı, "Bu çocuklarımızın yaptığını hırsızlık olarak değerlendirmenin yanlış olacağını düşündük. Türk bayrağı sevgisi olan bu 2 küçük çocuğumuza birer tane Türk bayrağı vermeyi uygun bulduk" dedi.

Çocuklar, Türk bayrağı sahibi olmanın sevincini yaşarken, baba C.G. de duyarlı davranışından dolayı Dağlı'ya teşekkür etti.

(ACK-MT-GS-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title