Haberler

Evlendirilmek İstenen Kız Okullu Oldu

Adana'da, Ailesi Tarafından Evlendirilmek İstenen 16 Yaşındaki Meryem Aslan, "Haydi Kızlar Okula Kampanyası" Kapsamında Okula Kazandırıldı.

Adana'da, ailesi tarafından evlendirilmek istenen 16 yaşındaki Meryem Aslan, "Haydi Kızlar Okula Kampanyası" kapsamında okula kazandırıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı ve UNICEF işbirliği ile ilköğrenim çağında olan kız çocuklarının eğitime kazandırılması amacıyla sürdürülen kampanya devam ederken, hiç okula gitmediği gibi 16 yaşında evlendirilmek istenen Meryem Aslan, ailesi Gülbahçesi Mahallesi'nde bulunan Orgeneral Bedrettin Demirel İlköğretim Okulu Müdürü Bahri Bahadır ile Müdür Yardımcısı Şerife İlengir tarafından ikna edilerek okula kazandırıldı.

Okula kendisi gibi hiç okula gitmemiş kuzeni Ayşe Aslan ile birlikte gelen Meryem Aslan'a, Vali Yardımcısı Reşat Özdemir, Milli Eğitim Müdür Vekili Atilla Gülsar ve Seyhan Kaymakamı İsmail Hakkı Develi okul forması hediye etti.

Halk Eğitim Merkezi'nde eğitime başlayan Meryem Aslan'ın 3 yıl sonra ilköğretim okulu diploması alacağı bildirilirken, kendisi de okuyup doktor olmak istediğini söyledi.

(MK-MT-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title