Haberler

Evlendim, Pişmanım

Aniden Evlenme Kararı Alıp, Yanlış İnsana Rastladığınızı Anlarsanız Bu Trajik Bir Durumdur. Ama Bu Konu Ah Mary Vah Mary (There's Something About Mary), Ben, Kendim ve Sevgilim (Me, Myself And Irene), Salak ile Avanak (Dumb And Dumber) Gibi Çok İzlenen Güldürülerin Yaratıcıları Olan Farrelly Kardeşler'in Eline Geçerse Pekala Komik de Olabilir.

Aniden evlenme kararı alıp, yanlış insana rastladığınızı anlarsanız bu trajik bir durumdur. Ama bu konu Ah Mary Vah Mary (There's Something About Mary), Ben, Kendim ve Sevgilim (Me, Myself and Irene), Salak ile Avanak (Dumb and Dumber) gibi çok izlenen güldürülerin yaratıcıları olan Farrelly Kardeşler’in eline geçerse pekala komik de olabilir. Evliliğin kabusa dönüştüğü anlara gülmek istiyorsanız Ben Stiller’ın başrolde olduğu Şıpsevdi sinemalara sizleri bekliyor.

HEARTBREAK KIT

ŞIPSEVDİ

Yön:  Bobby Farrelly - Peter Farrelly

Oyn: Ben Stiller, Michelle Monaghan, Jerry Stiller, Malin Akerman

Tür: Dram-Romantik-Komedi

Süre: 115 dk.

Edepsizliği, bel altı şakaları seven Farrelly Kardeşler Şıpsevdi’de kutsal sayılan evlilik kurumuyla dalgalarını geçiyorlar.

İki insanın birlikte yaşaması zaten zordur, hele bir de o iki insan birbiri için uygun değilse her şey daha da zorlaşır. Yanlış insanla evlenmek gibi bir tema da senaristlerin sık sık sömürdüğü konular arasına girer haliyle.

BET SESİYLE ŞARKI SÖYLÜYOR

Şıpsevdi’de 40 yaşına geldiği halde parmağına yüzüğü takmaktan hep kaçmış Eddie’nin hikayesi var. Önüne ilk gelen kızla evlenmeye kalkmasının nedeni etrafında hiç bekar arkadaşının kalmamış olması.

Yakın arkadaşlarının ve babasının gazıyla bir anda eşi olan Lila’yı balayında tanımaya başlayan Eddie’nin hayatının en büyük hatasını yaptığını anlaması uzun sürmüyor.

Lila, bet sesiyle Eddie’nin duymak istemediği her telden pop şarkısını, araba yolculuğu boyunca bağıra çağıra söylemekten çekinmeyen bir tip.

Ayrıca kızın tuhaf sevişme alışkanlıkları var. Burada Farrelly Kardeşler’in bel altı söylemlerine maruz kalacağınızı söylemem gerek. İğrenç espriler kotası ise Lila’nın çeşitli nesneleri burnundan çıkarttığı sahnelerle doluyor.

Bu kadar iğrençliğe can dayanmaz, Eddie de dayanmıyor zaten. Balayında başka bir kıza aşık oluveriyor.

EVLİLİK CİDDİ MESELE!

Başroldeki Ben Stiller kendini ispatlamış bir aktör. Zor durumda kaldığı sahnelerin bol olduğu bu filmde de rolünün altından hakkıyla kalkıyor.

Cameron Diaz’ın kopyası gibi duran Malin Akerman ise sorunlu, çılgın  yeni gelin rolünde gayet iyi. Senaryo gereği çekmediği kalmayan, kızaran, bozaran, burnundan soluyan, nesneler fışkırtan, kısacası şekilden şekile giren kızcağız hiçbir sahnede falso vermiyor.

Şıpsevdi, komedi sosuna batırdığı konusunun altında ciddi meselelere dokunuyor aslında. Yanlış insanla yapılan evliliğin dertleri, evliyken başkasına aşık olma, yalan, dolan, aldatma gibi aslında son derece ciddi meseleler komediyle hafifletilip sunuluyor önümüze.

Bu, çok da fena olmuyor aslında. Evliliğin bu olumsuz yanlarını ciddi ciddi düşünsek daralırdık, içimiz sıkılırdı zaten.

HAFTANIN DİĞER FİLMLERİ

YUMURTA

Yön:  Semih Kaplanoğlu

Oyn: Nejat İşler, Ufuk Bayraktar, Saadet Işıl Aksoy, Tülin Özen

Tür: Dram - Gizem

Süre: 97 dk.

Taşraya dönüş

44. Altın Portakal Film Festivali'nde En İyi Film dahil 6 ödül alan Yumurta, annesinin ölümünün ardından doğduğu kasabaya dönen şair Yusuf’un yaşadıkları anlatıyor. Şehir ve taşra arasındaki tezatlara yer veren Yumurta, herkesin doğduğu yerden uzakta yaşadığı ülkemizde çoğunluğun kendiyle özdeşleştirebileceği bir konuya sahip. Geldiği yeri ve orayı hatırlatan her şeyi reddetmenin ardından gelen geriye dönüş, bu dönüşte çekilen zorluklar, yitirilen değerlerin zor da olsa tekrar kazanılması var filmde.

Yavaş ilerleyen, minimalist yapısıyla dikkat çeken ve konusunu, ele aldığı tezatları sindire sindire anlatan Yumurta’nın başrollerini

Nejat İşler ile Saadet Işıl Aksoy paylaşıyor.

SUPERBAD

ÇOK FENA

Yön:  Greg Mottola

Oyn: Jonah Hill, Bill Hader, Michael Cera, Christopher Mintz-Plasse

Tür: Komedi

Süre: 114 dk.

Liseli gençler seks peşinde

İşte size alkol, karşı cins, partiler ve cinsellikle yeni tanışan liseli gençleri merkezine alan eğlenceli bir komedi.

Kaza Kurşunu ve Kırk Yıllık Bekar filmlerinin yazar yönetmeni Judd Apatow’un imzasını taşıyan Çok Fena, içinde cinsellikle ilgili çok fena espriler ve detaylar barındırıyor. Fena, ama gençler arasında konu olduğuna emin olduğumuz, bir o kadar da gerçek detaylar bunlar.

İlk deneyimlerini yaşamak üzere olan asosyal üç gencin öyküsü genç ve yetenekli oyuncu kadrosunun performanslarının da etkisiyle son derece keyifli, kahkahalarla izlenen bir filme dönüşmüş.

 LIONS FOR LAMBS

ARSLANI KUZULARA

Yön:  Robert Redford

Oyn: Tom Cruise, Meryl Streep, Robert Redford, Andrew Garfield

Tür: Dram

Robert Redford yönetiyor

İki öğrenci idealist profesörleri Dr. Stephen Malley’in tavsiyelerini takip ederek edindikleri ilhamla Afganistan’daki savaşa katılmaya karar verir. Onlar Afganistan’da hayatta kalma savaşı verirlerken Dr. Malley California’da, başka bir öğrencisine yaklaşmaya çalışmaktadır. Aynı zamanda, Washington’da, başkanlığa adaylığını koymuş bulunan Senatör Jasper Irving, Afganistan’daki savaşın kaderini kökten değiştirebilecek bomba gibi bir haberi, TV araştırmacısı Janine Roth aracılığı ile halka duyurmaya hazırlanmaktadır. İftiralar, hatıralar ve kurşunlar uçuşurken, bu üç hikaye birbirlerine daha da sıkı sıkıya bağlanmaya başlar.

Robert Redford’u yedinci kez yönetmen koltuğuna oturtan Arslanı Kuzulara, farklı hikayeleri ve bol yıldızlı oyuncu kadrosuyla dikkat çekiyor. Film tüm dünya ile aynı bizde de gösterimde.

ANKA KUŞU: BANA SIRRINI AÇ

Yön:  Mesut Uçakan

Oyn: Yalçın Dümer, Ceren Öztürk, Kenan Bal, Kaan Girgin

Tür: 11 Kısa Film

Süre: 95 dk.

Bir yönetmen hikayesi

Matrix üçlemesinin benzeri bir yapıya sahip olduğu söylenen Anka Kuşu: Bana Sırrını Aç, yönetmen Mesut Uçakan’ın varoluşu ve evrenin sonsuzluğunu ele alma çabaları sonucu ortaya çıkmış bir çalışma.

Yalçın Dümer, Ceren Öztürk, Kenan Bal, Kaan Girgin, Gafur Uzuner, Fatih Hürkan, Rahmi Dilligil, Mahmut Hekimoğlu, Aysun Güven, Hilal Cansu Şahin'in kamera karşısına geçtiği film, çocuk yaşta ailesini kaybedip İstanbul'da yaşamaya başlayan bir yönetmenin hikayesini konu alıyor.

FİKRET BEY

Yön:  Selma Köksal

Oyn: Erol Keskin, Fuat Onan, Gökçe Algan, Metin Arslan

Tür: Dram

Süre: 93 dk.

Fikret Bey’in bir günü

Yönetmen Selma Köksal'ın Necla Algan ile birlikte senaryosunu yazdığı Fikret Bey’de, yaşlı bir adamın işini kaybetmesi ve oğlunun da yurt dışına yerleşmesi üzerine yaşadıkları anlatılıyor. Tek bir günde geçen ve Erol Keskin’in canlandırdığı Fikret Bey’in aracılığıyla Türkiye tarihindeki önemli olaylara da değinen ve ülkenin yakın tarihini sorgulayan filmde Erol Keskin’in yanı sıra Fuat Onan, Gökçe Algan, Metin Arslan ve Deniz Sevinç rol alıyor.

 

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Kültür Sanat

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title