Haberler

Evlatlık Büyüyen Kız, Gerçek Annesini Arıyor

İzmir'de 2 günlük bebekken babası tarafından bir aileye evlatlık verilen 16 yaşında bir kız, kendisini büyüten ailesinin desteğiyle gerçek annesini arıyor.

Karabağlar ilçesindeki evlerinde gazetecilere konuşan Fatma Eryılmaz (16), gerçek annesinin bulunması için yetkililerden yardım istedi.

Fatma Eryılmaz'ı 2 yaşındayken mahkeme kararıyla evlat edindiklerini anlatan işçi emeklisi Hasan Eryılmaz (68), uzun yıllar çocuklarının olmadığını, eşi Şehriban Eryılmaz (51) ile evlat hasreti çektikleri bir sırada Selçuk ilçesinde hemşirelik yapan bir yakınlarının vasıtasıyla Fatma'nın ailesine ulaşarak yasal yollarla evlat edindiklerini söyledi.

Eryılmaz, "1997 yılında hemşire olan yakınımız bize Selçuk'ta bir ailenin çocuklarını evlatlık vermek istediği yönündeki yönlendirmesiyle bu aileye ulaştık. İnşaat işçisi olan Fatma'nın gerçek babası Mehmet Topal ile görüşerek Fatma'yı evlat edinebileceğimizi söyledik. Aile de bunu kabul edince mahkemeye başvurarak yasal yollardan Fatma'yı evlat edindik" dedi.

Fatma'yı doğuran gerçek annesi Saadet Topal'ı da en son mahkemede gördüklerini ifade eden Eryılmaz, şöyle konuştu: "Kızımızın gerçek babası Mehmet Topal, zaman zaman evimize gelip Fatma'yı ziyaret ederdi. Kendisinin yıllar önce Erzurum'dan Selçuk ilçesine göç edip inşaatlarda çalıştığını biliyoruz. Mehmet Topal bundan 11 yıl önce hastalanarak yaşamını yitirdi. Topal'ın ölümünden sonra kızımız Fatma'yı 2'si erkek 7 kardeşinden ulaşabildikleri ile tanıştırma fırsatımız oldu. Ancak kocası Mehmet Topal tarafından zamanında aile içi şiddet gördüğünü öğrendiğimiz anne Saadet Topal'a hiç ulaşamadık."

-Gerçek annenin hiç fotoğrafı yok-

Fatma'nın kendisini evlatlık veren ailesi ile küçük yaşlardayken pek görüşmek istemediğini belirten Şehriban Eryılmaz ise şimdilerde kızının bu durumu daha iyi anladığını ve kardeşlerinden sonra annesi Saadet Topal'la da görüşmek istediğini söyledi.

Saadet Topal'ın 50 yaşlarında olabileceğini tahmin ettiklerini ifade eden Şehriban Eryılmaz, kendisinden hiçbir şekilde haber alamadıkları Saadet Topal'ın hatırladığı kadarıyla buğday tenli 1.60-1.70 cm boylarında olduğu bilgisini verdi.

Fatma'nın gerçek annesi Saadet Topal'a hiçbir şekilde ulaşamadıklarını ve irtibata geçtiği kardeşlerinin de annelerinin nerede olduğu bilmediklerini anlatan Şerife Eryılmaz, "Ne bizde ne de diğer kardeşlerinde Fatma'nın gerçek annesinin fotoğrafı bulunmuyor" dedi.

Gerçek annesini arayan Fatma Eryılmaz ise "Gerçek annemi tanımak istiyorum. Beni doğuran kişi olarak hala hayatta mı, bilmek istiyorum. Başka kardeşlerim varsa onları da tanımak istiyorum. Lütfen görenler bize ulaşsın. Yetkililere ve duyarlı vatandaşlara sesleniyorum" diye konuştu.

Muhabir: Mustafa Yıldırım / Tolga Albay

Yayıncı: Ömer Erim Baştimar - İZMİR

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title