Haberler

Evka 5’e Yonca Kavşak Geliyor

Güncelleme:

Büyükşehir Belediyesi'nden Dev Bir Yatırım Daha

B.Çiğli ve Harmandalı karayolu alt geçitleri ile Anadolu Caddesi'ni kesintisiz ulaşıma kavuşturan İzmir Büyükşehir Belediyesi, 25 milyon 277 bin TL'lik kamulaştırma yaptığı Evka 5 Yonca Kavşağı için Mart ayında yapım ihalesine çıkıyor.

Kentin Çanakkale yönüne açılımını sağlayan Anadolu Caddesi'nde hayata geçirdiği Büyük Çiğli ve Harmandalı Karayolu alt geçitleri ile kesintisiz ulaşım sağlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, şimdi de Evka 5 Yonca Kavşağı'nın yapımı için harekete geçti. Söz konusu yatırım için bugüne kadar 25 milyon 277 bin TL'lik kamulaştırma gerçekleştiren İzmir Büyükşehir Belediyesi, 8 Mart 2011 tarihinde kavşağın yapım ihalesine çıkılacağını duyurdu.

Projede neler var?

İzmir trafiğinde rahatlık sağlayacak bu büyük yatırım projesi kapsamında, Anadolu Caddesi'nin Evka 5 Kavşağı bölümünde "yonca kavşak" inşa edilecek. Evka 5'ten gelen araçlar Organize Sanayi Bölgesi'ne, Anadolu Caddesi ve raylı sistemi kesmeden yonca kavşak üzerinden geçiş yapabilecek. Yine Evka 5 ve Organize Sanayi Bölgesi'nden gelen araçlar, Aliağa ve kent merkezi istikametine Anadolu Caddesi'ni kesmeden geçebilecekler.

Aliağa- Menderes Banliyö Sistemi kapsamında inşa edilen Egekent İstasyonu'na bağlanacak olan yonca kavşak, aynı zamanda buradaki aktarma istasyonundan raylı sistemi kullanan yolcuların şehre otobüsler ile dağılımını sağlayacak.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title