Haberler

Evinin önünde fotoğraf çekilenlerin bağışladığı paralarla sokak hayvanlarına mama alıyor

Güncelleme:

BURSA'da Cenk Olcaytuğ (54), çiçeklerle süslediği bahçe duvarının önünde fotoğraf çektirenlerin para atması için saksıların yanına kumbara koydu. Toplanan paralarla sokak hayvanlarına mama alan Olcaytuğ, "Bu uygulama sebebiyle çok güzel tepkiler alıyorum" dedi.

Osmangazi ilçesi Kavaklı Mahallesi Kavaklı Caddesi'nde müstakil evde yaşayan Cenk Olcaytuğ, 4 yıl önce evinin sokağa bakan duvarının dış cephesini çiçeklerle süsleyip, boyadı. Duvarın önüne bir de bank koyan Olcaytuğ, bir süre sonra buraya vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini ve fotoğraf çektiğini fark etti. Yaşadığı mahalledeki çok sayıda hayvana bakan Olcaytuğ, insanların fotoğraf ilgisini fırsata çevirmeyi planladı. Cenk Olcaytuğ, bahçesine "Fotoğraf çeken dostlar, sokak hayvanları için kumbaraya bağış yapabilirsiniz. Teşekkürler" yazılı bir tabela asıp, yazının yanına bir de kumbara koydu. Duvarın önünde fotoğraf çekilen kişilerin kumbaraya attıkları paralarla mama alan Cenk Olcaytuğ, sokak hayvanlarını besliyor.

'İNSANLAR GÜZEL TEPKİLER VERİYOR'

Cenk Olcaytuğ, fikrin nasıl geliştiğini ve insanların nasıl tepkiler verdiğini anlattı. Olcaytuğ, "Evimin duvarını kendi zevkime göre süsledim. İnsanların da bunu beğenip fotoğraf çekmesini değerlendirmek istedim. Buraya bir kumbara koydum ve bu kumbaraya insanlar gönlünden ne kopuyorsa atıyor. Biz bu paralarla mama alıp sokak hayvanlarını besliyoruz. Ben 40 yıldır hayvan bakıyorum ama bu fikir 4 yıl önce gelişti. İnsanlar çok güzel tepkiler veriyor. Biz sadece hayvanlara faydamız dokunsun istiyoruz. İnsanlar orada fotoğraf çekiyor ve gönüllerinden ne kopuyorsa o kadar bağış yapıyor" ifadelerini kullandı.

'İNSANLAR GÖNÜLLERİNDEN KOPANI KUMBARAYA ATIYOR'

Fotoğraf çekildikten sonra kumbaraya para atan Dilek Korkmaz, "Bunu yazan kişiyi çok takdir ediyorum. Ben komşusuyum, ben de sürekli hayvanları besliyorum. Dünyada hayvanlara zarar vermekten daha kötü bir şey yok, onlar Rabbimin sessiz kulları. İnsanlar Cenk'in süslediği duvarın önünde fotoğraf çekiniyorlar, daha sonra da gönüllerinden ne koparsa kumbaraya atıyorlar. Hayvanlarımız gerçekten aç, özellikle kış ayları geliyor. Yazın yine çöpten bir şeyler bulabiliyorlar ama kışın aç kalıyorlar. O yüzden ben yapılan şeyin çok değerli olduğunu düşünüyorum" dedi.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Osmangazi Kavaklı Haberler

Bakmadan Geçme

Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak? Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title