Haberler

Evini Yapana Yardım Sistemi

Gümüşhane Afet ve Acil Durum Müdürü Mesut Bayrak, su baskınına maruz kalan Kelkit ilçesine bağlı Bindal köyünde "Evini Yapana Yardım Sistemi" ile 55 afet konutu yapılacağını söyledi.

Gümüşhane Afet ve Acil Durum Müdürü Mesut Bayrak, su baskınına maruz kalan Kelkit ilçesine bağlı Bindal köyünde "Evini Yapana Yardım Sistemi" ile 55 afet konutu yapılacağını söyledi.

Kelkit ilçesine bağlı Bindal köyünde yapılacak olan afet evleri için kura çekim töreni düzenlendi.

Kelkit Belediyesi Kültür Salonu'nda düzenlenen törene Gümüşhane Vali Yardımcısı Armağan Önal, İl Genel Meclisi Başkanı Sebahattin Çobanoğlu, Kelkit Belediye Başkanı Muammer Duran, Gümüşhane Afet ve Acil Durum Müdürü Mesut Bayrak ve vatandaşlar katıldı.

Bayrak, burada yaptığı konuşmada, Bindal köyünün 2004 yılında su baskınına maruz kaldığını anımsatarak, "Bu nedenle köyde ikamet eden hane sahiplerinin yine aynı köy sınırları içerisine Evini Yapana Yardım Sistemi ile afet evi yapılmasına karar verilmişti" dedi.

Yeni afet evlerinin yapılacağı bölgede kamulaştırmada sıkıntı yaşandığını, ancak mahkeme kararı ile sıkıntının aşıldığını ifade eden Bayrak, şöyle konuştu:

"Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından verilen kredi ile 55 afet evinin yapımı için kimin hangi arsa üzerine evini yapacak kurasını noter huzurunda çekiyoruz. Her evini yapana 40 bin lira kredi vereceğiz. Evinin temelini atana yüzde 20, devamında ise bölümler tamamlandıkça yüzde 20'şer olmak üzere beş dilim halinde ödeme yapacağız. Vatandaşımız almış olduğu krediyi ilk 2 yıl ödemesiz 20 yılda ödeyecek ve faiz alınmayacak."

Kelkit Belediye Başkanı Duran ise, coğrafi bölge olarak sel ve benzeri afet olaylarının yaşandığı bir bölgede yaşadıklarını belirterek, yapılacak konutlar için hayırlı olsun temennisinde bulundu.

Yapılan konuşmalardan sonra noter huzurunda kura çekimi yapıldı.

- GÜMÜŞHANE

Kaynak: AA / Yerel

Muammer Duran Gümüşhane Kelkit Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title