Haberler

Evini Satıp Parasını Dolandırıcılara Verdi

Aydın'da 84 yaşındaki bir adam, 350 bin lirasını telefonla arayan ve kendisini savcı olarak tanıtan dolandırıcılara verdi.

Aydın'da 84 yaşındaki bir adam, 350 bin lirasını telefonla arayan ve kendisini savcı olarak tanıtan dolandırıcılara verdi.

Alınan bilgiye göre, Girne Mahallesi Lefkoşa Bulvarı'nda eşiyle yaşayan Necati Ecevit'i telefonla arayan kişi kendisini savcı olarak tanıttı.

Ecevit'e adının terör örgütü listesine karıştığını söyleyen kişi, Ecevit'ten bankadaki parasını, evindeki ziynet eşyalarını ve evini satmasını istedi.

İlk olarak bankadaki 46 bin lirasını çeken Ecevit, eşinin 4 bileziğini de alıp şüphelilerin belirlediği adreste kendilerine teslim etti.

Telefondaki şüpheliyle 3 gün süresince iletişim halinde kalan Ecevit daha sonra kendisinin oturduğu 3 katlı evi de 300 bin liraya bir müteahhide satıp parasını dolandırıcılara verdi.

Yakınlarının Ecevit'in durumdan şüphelenmesi üzerine Aydın İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğüne haber verildi.

Ekipler, Ecevit'in ifadesini aldıktan sonra dolandırıcılık olayının gerçekleştirildiğini tespit etti.

Gazetecilere açıklama yapan Ecevit, telefonla arayan kişinin kendisiyle ilgili her şeyi bildiğini belirterek şunları söyledi:

"Bilgilerimizi nereden aldılar bilemiyorum. Bana savcı olduklarını ve benim bankada olan paramın miktarını söylediler. Hesaplarımın ve evimin terör örgütlerinin eline geçeceğini anlattılar. Ne yapıp edip evi satmamı ve parayı kendilerine vermemi istediler. Beni çok korkuttular. Kimseye haber verme dediler."

Polise haber verilmemesi konusunda sürekli uyarıldığını aktaran Ecevit, şunları kaydetti:

"Sen temiz adamsın, paran terör örgütlerine gitmesin, diye kandırdılar. İlk gün kendilerine 46 bin lira ve eşimin 4 bileziğini verdim. Daha sonra evi sattıktan sonra sabaha karşı 300 bin lira parayı evin oraya gelen bir adama verdim. Dolandırıldığımı anladıktan sonra çok geçti."

Kaynak: AA / Güncel

Girne Aydın Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title