Haberler

Evinde Yüzü Aşkın Kedi ve Köpek Besleyen Kadın Mahkemelik Oldu!

Güncelleme:

Adana'da kiraladığı evde sokak hayvanlarına sahip çıkan hayvansever Kabire Işık'ı, ev sahibi mahkemeye verdi. Işık, dava sürecinde hayvanseverlerden destek bekliyor.

Adana'da kiraladığı evde beslediği 100 kedi ve 8 köpek yüzünden ev sahibiyle mahkemelik olan aşçı Kabire Işık, hayvanseverlerden mama ve mahkeme sürecinde manevi destek bekliyor.

KİMSESİZ VE YARALI SOKAK HAYVANLARINA SAHİP ÇIKTI!

Seyhan ilçesindeki Namık Kemal mahallesinde bahçeli bir kiralık evde yaşayan hayvansever aşçı Kabire Işık, sahipsiz ve yaralı sokak hayvanlarına sahip çıktı. Hayvansever bir dernekte gönüllü çalışan Işık'ın bu davranışını duyan başka hayvanseverler de bir süre sonra çevrede buldukları tüm ihtiyaç sahibi hayvanları Işık'ın evine getirmeye başladı.

EV SAHİBİ İLE MAHKEMELİK OLDU!

Kabire Işık, yaklaşık 100 sokak kedisi ve sahipsiz 8 köpekle yaşadığı evin sahibiyle mahkemelik oldu. Evden tahliyesi istenen Işık daha sonra kararı temyiz etti.

HAYVANLARIN BAKIMINI HAYVANSEVERLERLE BİRLİKTE KARIŞILIYOR

Kedilerin bazılarının mama yedikten sonra evin bahçesinden ayrıldığını kaydeden Işık, hayvanların bakım, aşı, mama gibi tüm masraflarını kendisinin ve hayvanseverlerin desteğiyle karşıladığını söyledi.

"HAYVANLARA YAŞAM ALANI KALMADI"

Kentleşmeyle birlikte kedi, köpek gibi hayvanların yaşam alanı kalmadığını belirten Işık, çok sayıda vatandaşın da hayvanlara kötü davrandığını, sokağa bırakılan mama ve su kaplarını dağıttığını öne sürdü. Işık, mahalledeki bazı vatandaşların "Köpekler, kediler saldırıyor" diye kendisini şikayet etmelerine tepki göstererek iddiaları yalanladı.

"BARIŞ İÇİNDE YAŞIYORLAR ÇÜNKÜ İNSAN DEĞİLLER"

Bir ev hanımının evi belirli aralıklarla temizlerken kendisinin günde en az 10 sefer evin içerisini ve bahçeyi temizlediğini ifade eden Işık, kedi köpeklerin barış içerisinde bir arada yaşamasını da şöyle anlattı:

"Çünkü insan değiller. İki insanı bir odaya kapat mutlaka kavga ederler ama köpekler, kediler öyle değil. Sadece eğitim önemli. Ben kedilerimle konuşuyorum. Bana deli diyorlar ama varsın desinler."

"BU DAVA SADECE KABİRE IŞIK'IN DAVASI DEĞİL"

Hayvanseverlerden mama desteğiyle birlikte mahkeme sürecinde yanında bulunmalarını isteyen Kabire Işık, "Kimseden para talep etmiyorum. Aşçıyım, paramı kazanır kiramı ve klinik borçlarımı öderim ama mama ve manevi destek istiyorum. Mahkeme olayını insanlar benim davam olarak düşünüyorlar ama bu dava sadece Kabire Işık'ın davası değil. Gelin birlik olalım. Eğer ben ceza alırsam, evi tahliye etmek durumunda kalırsam benim durumumda olan diğer hayvan besleyenler de aynı durumla karşı karşıya kalacak" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Seyhan 3.Sayfa Yaşam Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title