Haberler

Evinde Televizyon Olmaması Başarı Getirdi

Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda (YGS) YGS-6 puan türünde Türkiye 4'üncüsü olan Muhammed Said Seferbey, evinde televizyon olmadığını belirterek, "Başarımda bunun büyük etkisi olduğunu düşünüyorum" dedi.

Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda (YGS) YGS-6 puan türünde Türkiye 4'üncüsü olan Muhammed Said Seferbey, evinde televizyon olmadığını belirterek, "Başarımda bunun büyük etkisi olduğunu düşünüyorum" dedi.

Isparta Milli Eğitim Müdürü Muhammet Öztürk, YGS'de ülke genelinde ilk 100'e giren öğrencileri kabul etti. Öztürk, YGS-6 puan türünde Türkiye 4'üncüsü olan Muhammed Said Seferbey, YGS-2 puan türünde Türkiye 42'ncisi olan Burak Şahinoğlu, aynı puan türünde Türkiye 74'üncüsü olan Bilal Altuntaş ve YGS-6 puan türünde Türkiye 96'ncısı olan Tolga Yiğit'e kitap ve cumhuriyet altını hediye etti.

Öztürk, daha sonra yaptığı konuşmada, geçen yıl Türkiye sekizincisi olan Isparta'nın, bu yıl başarısını artırarak beşinci sıraya yükseldiğini söyledi. Başarının tesadüf olmadığını belirten Öztürk, "Her başarının bir bedeli vardır. Isparta'da öğrenci, öğretmen, yönetici ve velilerimiz bu bedeli ödemiş ve hak ettikleri başarıyı elde etmişlerdir. İlimizde ilk 500 öğrenci arasına dokuz öğrencimiz, ilk bin öğrenci arasına ise 11 öğrencimiz girmiştir. Hedefimiz gelecek yıl ilk üçe, daha sonra da birinci sıraya yükselmektir" dedi.

-"Televizyon olmamasını tavsiye ederim"-

YGS-6 puan türünde Türkiye 4'üncüsü olan Süleyman Demirel Fen Lisesi öğrencisi Muhammed Said Seferbey, YGS'de aldığı başarıdan mutluluk duyduğunu dile getirdi. Sınava hazırlık süresince stres yapmadığını ifade eden Seferbey,

"Evimizde televizyon yok. Başarımda bunun büyük etkisi olduğunu düşünüyorum" dedi.

Televizyonda bir çok gereksiz program olduğunu belirten Seferbey,

"Televizyon olunca dikkatiniz dağılıyor. Acaba 'Şu program ne oldu' diye merak ediyorsunuz. O yüzden televizyon olmamasını tavsiye ederim" diye konuştu.

İkinci sınavda hedefinin öncelikle dereceyi düşürmemek olduğunu dile getiren Seferbey, ilk 100'e girmenin kendisi için yeterli olacağını, elektrik elektronik mühendisliği bölümüne gitmek istediğini bildirdi. - ISPARTA

Kaynak: AA / Güncel

Muhammet Öztürk Muhammed Said Isparta Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title