Haberler

Evin Bodrumundan Kaynak Suyu Çıktı

Elazığ'da, geçen yıl köylerindeki kaynak sularının kuruması nedeniyle içme suyu sıkıntısı çeken ailenin evinin bodrumundan kaynak suyu çıktı.

Elazığ'da, geçen yıl köylerindeki kaynak sularının kuruması nedeniyle içme suyu sıkıntısı çeken ailenin evinin bodrumundan kaynak suyu çıktı.

Merkeze bağlı Şahinkaya köyünde oturan Bazin ailesi fertleri, odun almak için evin bodruma indiğinde içerisinin suyla dolu olduğunu gördü.Suyun yağan yağmurdan kaynaklanmış olabileceğini düşünen aile kovalarla suyu tahliye etti.

Bir süre sonra bodrumun tekrar suyla dolduğunu gören ev sakinleri tabanını kontrol ettiklerinde yerden su çıktığını fark etti. Yaklaşık 10 gün önce karşılaştıkları durum karşısında büyük şaşkınlık yaşayan aile, sürekli bodrumlarını dolduran suyu kova ve dalgıç pompa ile tahliye ediyor.

Besime Bazin, 10 gün önce odun almak için bodruma indiğinde gördüğü manzara karşısında büyük şaşkınlık yaşadığını söyledi.

Yağmur suyunun bodruma dolduğunu düşündüklerini ifade eden Bazin, şöyle konuştu:

"Kovalarla tahliye ettik ancak 10 dakika sonra bodrumun tekrar suyla dolduğunu gördüm. Yine yağmur suyu olabilir diye düşündüm. Çünkü gece gündüz yağmur yağıyordu. Ama kontrol edince baktık ki tabandan kaynayarak su çıkıyor. 25 senedir bu evde oturuyoruz, ilk defa böyle bir şeyle karşılaşıyoruz, şaşkınlık içerisindeyiz."

Bazin, geçmiş yıllardaki yaşanan kuraklık nedeniyle geçen yıl köylerindeki kaynak sularının kuruduğunu, bu nedenle su sıkıntısı çektiklerini aktararak, şunları dile getirdi:

"Geçen sene kuraklıktan dolayı çok sayıda meyve ağaçlarımız kurudu. Sadece biz değil, köydeki herkes su sıkıntısı yaşadı. Kaldı ki bu senede bodrumda su çıkması eve zarar veriyor. Bodrumdan suyun çıkması benim hiçbir işime yaramıyor. Ama bu su geçen sene çıkmış olsaydı ağaçlarım kurumazdı, en azından hortumu çeker sulardım. Sürekli böyle suyu tahliye etmek bizim için çok zor oluyor."

Kaynak: AA / Güncel

Elazığ Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title