Haberler

    Evet İçin Osmangazi Köprüsünden Yürüyerek Geçtiler

    Serüven Motosiklet ve Alternatif Araç Tutkunları Eğitim, Araştırma, Spor, Kültür Yardımlaşma ve Doğa Derneği üyesi bir grup, Cumhurbaşkanlığı külliyesinden başlattıkları “Kardeşlik için evet” yürüyüşü kapsamında Osmangazi Köprüsünden yürüyerek geçti.

    Serüven Motosiklet ve Alternatif Araç Tutkunları Eğitim, Araştırma, Spor, Kültür Yardımlaşma ve Doğa Derneği üyesi bir grup, Cumhurbaşkanlığı külliyesinden başlattıkları "Kardeşlik için evet" yürüyüşü kapsamında Osmangazi Köprüsünden yürüyerek geçti. 15 Temmuz hain darbe girişiminde cuntacıların hedeflerinden birisi olan Cumhurbaşkanlığı yakınındaki Jandarma Genel Komutanlığı önünde toplanan Serüven Motosiklet ve Alternatif Araç Tutkunları Eğitim, Araştırma, Spor, Kültür Yardımlaşma ve Doğa Derneği üyesi 3 kişi, kardeşlik için yürüyecekleri bin 71 kilometrelik yürüyüşün başlangıcını 22 Şubat saat 15.07'de Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önünden yapmıştı.

    "Yolun yarısını Osmangazi Köprüsünü yürüyerek aşmış olduk" Osmangazi Köprüsünü Kardeşlik için evet sloganı adı altında yürüyerek geçen aktivistler adına konuşma yapan Salim Gören, "Bu ülkede 15 Temmuz'da bir darbe girişimi yaşandı. Bilip bilmediğimiz bir çok darbe girişimi var, vesayet denilen bir gerçek var. Bu noktada insanın huzurunu doğanın huzuru olarak gördüğümüz için 16 Nisan'daki referandumda Serüven Derneği olarak insanlığın doğanın daha huzurlu daha barışça daha kardeşçe yaşayabilmesi için bunu bir fırsat olarak gördük ve evet diyerek bir bildiri yayınladık. Bu evet in daha üstünde kardeşlik olduğunu bildiğimiz için kardeşliğe evet diyerek bin 71 kilometrelik bir rota belirledik. Atalarımız 1071 tarihinde Anadolu'ya giriş yaptılar. Bizde bin 71 kilometrelik o rotaya verdiğimiz o anlamlı ifadeyle beraber Anadolu'ya hiç olmadığı kadar teneffüs etmiş girmiş ve bulunmuş olduk. Köy köy kasaba kasaba yürüyerek bisiklete dahi binmeden buraya kadar geldik. Yolun yarısını Osmagazi Köprüsünü yürüyerek aşmış olduk" dedi.

    "Herkesi Pazar günü saat 15.07'de 15 Temmuz Şehitler Köprüsüne bekliyoruz" 15 Temmuz Şehitler Köprüsüne doğru ilerlediklerini belirten Gören, "Önümüzde 3 günlük bir yol var. Burada tüm şehitlerimiz ve gazilerimiz için bir buluşma gerçekleştireceğiz. 15 Temmuz'u unutan unutturmak isteyen tüm düşünce yapılarına karşı şiddetle yürüyeceğiz ve ayakta kalacağız. Milli iradenin yanında ki bu duruşumuzu gece gündüz soğuklar kalan yürüyen bu ekip milli iradenin yanında duran bu ekip 15 Temmuz'da da şehitlerimizi ve gazilerimizi selamlayarak gösterecek. Herkesi özellikle şehit yakınlarımızı ve gazilerimizi 15 Temmuz Şehitler Köprüsünün Anadolu Yakasında bu Pazar saat 14'te bekliyoruz. 15.07'de basın açıklamamızı yaptıktan sonra da Kocaeli, Adapazarı, Düzce ve Bolu üzerinden tekrar başladığımız noktaya Cumhurbaşkanlığı Külliyesine varacağız. Ben bir 15 Temmuz gazisiyim. 15 Temmuz gecesini, 15 Temmuz gecesi saat 22'den 16 Temmuz 11'e kadar yaşamış birisiyim. Üzerimizde bombalar patladı. Kameralarımız çekti. O geceyi kimse bize tiyatro diye yutturmasın. 16 Temmuz sabahı üzerimize bomba bırakılan yerde karanfil bırakarak ant içtik. Asla ve asla bisiklete dahi binmeden yürümeye devam edeceğiz. Yolumuz dikenli ayağını seven gelmesin dedik, işte ayağını sevmeyen arkadaşlar, işte ayağını sevmeyen serüven derneği" şeklide konuştu.

    Kaynak: DailyMotion.com / Yaşam

    Osmangazi Yaşam Haberler

    Bakmadan Geçme

    Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
    title