Haberler

Everest'e Tırmanan 2 Dağcı Hayatını Kaybetti

Güncelleme:

Everest ana kampında görevli Gyanendra Shrestha, Şerpa dağ rehberlerinin raporuna dayanarak yaptığı açıklamada, Everest Dağı'nın zirvesine tırmanmaya çalışan Makedonyalı dağcı Gjeorgi Petkov'un dün, Japon dağcı Nobukazu Kuriki'nin ise bugün yaşamını yitirdiğini belirtti.

DAHA ÖNCE DE DENEYİP PARMAKLARINI KAYBETMİŞTİ

Shrestha, 35 yaşındaki Kuriki'nin cesedinin 2. Kamp bölgesinde bulunduğunu, 63 yaşındaki Petkov'un ise daha yüksek bir mevkide öldüğünü ifade etti.

Daha önce de Everest'e tırmanma girişimleri olan Kuriki'nin, başarılı olamadığı ve 2012 yılındaki girişiminde, don nedeniyle parmaklarının çoğunu kaybettiği biliniyor.

SOĞUKTAN ŞİKAYETÇİYDİ

Kuriki'nin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarda, öksürük ve soğuktan muzdarip olduğunu belirttiği aktarıldı. Japon dağcının ölüm nedeni henüz netlik kazanmadı.

DİĞER DAĞCI KALP YETMEZLİĞİNDEN ÖLDÜ

Petkov'un ise kalp yetmezliği nedeniyle hayatını kaybettiği sanılıyor.

8 bin 848 metre yükseklikteki Everest'te 1920'den bu yana 200'den fazla kişi yaşamını yitirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Everest Dağı Nepal Komik - İlginç Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli? Sultanbeyli Belediyesi hangi parti? Sultanbeyli Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Sultanbeyli yerel seçim sonuçları! Selahattin Baygın kimdir? Memleket Partisi Kastamonu Cide Belediye Başkan Adayı Selahattin Baygın Kaç yaşında, nereli? Gökhan Erinkarlı kimdir? Zafer Partisi Isparta- Senirkent Belediye Başkan adayı Gökhan Erinkarlı kaç yaşında, nereli? Salim Özmen kimdir? Zafer Partisi Isparta- Keçiborlu Belediye Başkan adayı Salim Özmen kaç yaşında, nereli? Fatih Erbakan İstanbul'dan adaylarını çekiyor mu? Fatih Erbakan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 3 şartı ne?
500

Yorumlar (12)

Unitimsah:

Bizim genclik duz duvara tirmaniyor evereste 1 saate cikarlar alimallah

8
5
yanıtYanıtla
Fırfır:

İnsan ecelinin geldigi,yani ölecek olduğu yere koşarak gidermiş.

11
1
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

Dagin tepesine ciksan ne olacak cikmasan ne olacak. Hayatini riske etmeye deger mi ya? Biliniyor ki oraya cikmak isteyenlerin geri dönebilme ihtimali cok az ve dönse bile agir yaralar ve hatta vücutlarindan cok sey kaybetiyorlar. Bazilari bunun adini ADRENALIN olarak tanimlasa da ben cilginlik ve hatta akil noksanligi olarak adlandiriyorum.

7
2
yanıtYanıtla
Hüso:

Ne halt var tırmanmasınlar rahatlık batmış

8
0
yanıtYanıtla
Hatice Yüksel:

Dağcılık sporu sağlık için iyidir.Ancak bu insanlar amaçsızca vede güvenlik sorunu oluşturabilecek yükseklikte dağlara tırmanarak hayatlarını kaybediyorlar.Bu insanlardan çok var.Keşke enerjilerini daha güzel işlerde ve sorunsuz sporlarda harcasalar.

7
0
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

birde oraya tırmanmak için para verilir. o parayla tur bi helikopter in zirvesine. daha sonra yine tırman hayati tehlike olmadığı yere kadar.

6
0
yanıtYanıtla
Mahir ALTUNSOY:

Bu dağ ile ilgili bir belgesel izledim dag insan cesetleri ile dolu ölmek için tırmanıyorlar

6
0
yanıtYanıtla
MURAT:

GOGGLE EARTTAN BAKSAYDILARYA

3
0
yanıtYanıtla
hacı kılkuyruk:

kendi düşen ağlamaz. . . ama yinede görev şehidi olmuşlar. .

0
3
yanıtYanıtla
mete:

su destisi su yolunda kırılır

2
0
yanıtYanıtla
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title