Haberler

Eve Dönüş Yasası

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, Son Günlerde Gündeme Gelen 'Eve Dönüş' Yasası ile İlgili PKK'nın Bitirilmesini Sağlayacak Bir Düzenlemeye Destek Vereceğini Belirtirken, 'Bu İşi, Bu Sefer Bitirmek Lazım' Dedi.

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, son günlerde gündeme gelen 'eve dönüş' yasası ile ilgili PKK'nın bitirilmesini sağlayacak bir düzenlemeye destek vereceğini belirtirken, ''Bu işi, bu sefer bitirmek lazım'' dedi.

TBMM kulisinde gazetecilerin sorularını cevpalandıran Kuzu, 'eve dönüş yasası' yasasıyla ilgili düşüncesinin sorulmasına, ''PKK'nın bitirilmesini sağlayacak düzenlemelere her zaman varım. Bugüne kadar çıkarılan pişmanlık yasalarının bazılarından sonuç alınamadı, bazılarından alındı'' ifadelerini kullandı.

Terör örgütünün bier kuşatma altına alındığını belirten Kuzu, ABD, Arap ülkeleri ve AB'nin bu mücadelede Türkiye'ye açıkça destek verdiğini hatırlatarak, ''Terör örgütü, bir kuşatma altına alınmış durumda. Bu konumdayken, dağa kaçırılmış, kandırılmış gençlere bir fırsat verilmeli'' diye konuştu.

Bu konudaki çalışmaların asker ve sivil bürokratlar tarafından hazırlanabileceğini kaydeden Kuzu, devletin tanıdığı bu fırsattan yararlanacak kişilerde 'eli kana bulaşmamış olma' şartı aranması gerektiğini söyledi. Kuzu, terör örgütünün kadrosunun 7 binlerden 4 bine kadar düştüğünü belirterek, ''Örgüte katılma oranı çok düşük, hatta durma noktasında. Bu işi, bu sefer bitirmek lazım'' dedi.

(AU-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title