Haberler

Evden Çıkartıldı, Kızıyla 4 Metrekarelik Yerde Yaşıyor

İzmir'in Karabağlar İlçesi'nde, ev sahibi tarafından evden çıkarılan ve 16 yaşındaki kızı G.K. ile sokakta kalan 57 yaşındaki Mücella Kaplan, bir çiğköfteci dükkanının arkasındaki 4 metrekarelik mescitte yaşam mücadelesi veriyor.

İzmir'in Karabağlar İlçesi'nde, ev sahibi tarafından evden çıkarılan ve 16 yaşındaki kızı G.K. ile sokakta kalan 57 yaşındaki Mücella Kaplan, bir çiğköfteci dükkanının arkasındaki 4 metrekarelik mescitte yaşam mücadelesi veriyor. Kaplan, yetkililerden kendisine yardım etmelerini isterken, "Kızımla birlikte sokakta kaldık. Burada çocuğumu ne kadar koruyabilirim? Kızımın kötü yola düşmesini istemiyorum" dedi.

Yeşilyurt Semtinde, Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi yakınındaki Beyaz Melekler Parkı'nda yaşayan ve bir çiğköftecinin mescidine sığınan Mücella Kaplan, kızı G.K. 2 yaşındayken eşinden ayrıldı. Kızına bakabilmek için hastabakıcılık, temizlik işçiliği yapan Kaplan, 2 yıl önce onu okuldan almaya giderken düşüp, bacağını kırdı. Ameliyat olan ancak tam iyileşemediğinden çalışamaz duruma gelen Kaplan'a bakmak için kızı G.K. okulu bıraktı. Garsonluk yaparak para kazanmaya çalışan G.K. aynı zamanda annesine de bakmaya başladı.

Mücella Kaplan, bir ay önce ev sahibi tarafından evden çıkarıldı. Maddi imkansızlık nedeniyle kızıyla sokakta kalan ve parklarda yatmaya başladıklarını belirten Mücella Kaplan, "Ayağımın kırılması ile talihsizlikler başladı. Geçtiğimiz ayın 7'sinde ev sahibi de kızının geleceğini bahane ederek bizi evden çıkardı. Sokakta kaldık. Ev kiramız 270 liraydı. Kızımın maaşı yüksek olmadığı için bu fiyatta ev bulamadık. Parkta yaşamaya başladık. Kızımı okutamadığım için kahroldum" diye konuştu.

Ayağı sakat olduğu için çalışamadığını belirten Mücella Kaplan ve kızına bir esnaf sahip çıkarak, dükkanın arkasında mescit olarak kullanılan bölümü, kalmaları için verdi. Sokakta kaldıkları için kızının işinden de olduğunu belirten Mücella Kaplan, "4 metrekare alanda iki büklüm yatarak kızımla kalmaya çalışıyoruz. Yardım için Kaymakamlık ve belediyeye başvurdum. Ama gelen giden olmadı. Mahalledekilerin yardımlarıyla yaşamaya çalışıyoruz. Ama kalacak bir evimizin olmasını istiyoruz. Buradan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'ndan, hayırseverlerden ve devlet büyüklerinden yardım istiyorum. Bize kiralık bir ev bulsunlar ve kızıma da çalışacak bir iş istiyorum. Kaldığımız bu parkta ayyaşı da serserisi de var. Burada çocuğumu ne kadar koruyabilirim? Kızımın kötü yola düşmesini istemiyorum" dedi. - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

karabağlar yeşilyurt izmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak? Muhtarlıklar kalkıyor mu? Türkiye'de kaç muhtar var, maliyeti ne kadar?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title