Haberler

    Evdeki Aynalar Nasıl Temizlenir?

    Aynalar evlerdeki en sık kirlenen nesneler arasında yer alıyor; üstelik yüzeylerinin yapısı, kir ve lekenin çok net olarak görünmesine yol açtığı için rahatsız edici bir görüntüye yol açabiliyor. Sadece evimizdeki aynalar değil, çantamızda taşıdığımız minik aynaların da temizliği bizi rahatsız edebiliyor. Ayna temizliği uzaktan meşakkatli bir iş gibi görünse de, doğru malzemeler ve doğru yöntem kullanıldığında bu temizlik işi dakikalar içinde rahatlıkla tamamlanabiliyor.

    Çok gizli ayna temizleme formülü

    Temizlik işine girişmeden önce ekipmanları hazırlamak gerekiyor. Bu kutsal görev için beyaz sirke, fısfıs, yumuşak bir giysi parçası (pamuklu eski bir ?t-shirt gibi), ?mikrofiber bez ve havluya ihtiyacınız olacak. Temizleyeceğiniz ayna sayısı çok fazlaysa zamandan kazanmak için cam sileceği de kullanabilirsiniz. Gerekli malzemeleri hazır ettikten sonra temizlik için gerekli olan solüsyonu hazırlamaya başlayabiliriz.

    İlk olarak fısfısımızın 1/3'lük kısmına ılık su doldurun. Doldurduğunuz ılık suyun üstüne, yine fısfısın 1/3'üne denk gelecek şekilde beyaz sirkeyi ilave edin. Fısfısın geri kalan boş kısmına ise tekrar ılık su ilave ederek solüsyon hazırlama işlemini sonlandırın. Söz konusu formül ufak el aynalarından, büyük dolap boy aynalarına kadar her çeşit ayna için kullanılabiliyor ve yüzde ?yüz temizlik sunuyor.

    Adım adım ayna temizleme

    Temizlenecek aynanın ahşap bir yüzey üzerinde olduğu durumlarda, aynanın altına bir havlu sererek yüzeyin sudan hasar görmesini engelleyebiliriz. Havlu, aynadan süzülen solüsyonu emecek ve yüzeyin ıslanmasını engelleyecektir. Daha sonra bez olarak kullandığımız yumuşak giysi parçasına solüsyon ile ıslatın. Ancak bu aşamada bezi sırılsıklam yapmamaya dikkat etmek gerekiyor.

    Solüsyon ile ıslattığınız bezi, nazik ve dairesel hareketler eşliğinde aynayı temizlemek için kullanıyoruz. Aynanın tamamen temizlendiğinden emin olduğunuzda ise ?mikrofiber bez kullanarak, yine nazik bir şekilde aynayı kurulamaya başlayın. Kurulama işlemi sona erdiğinde ışıl ışıl olan aynanıza gururla bakabilirsiniz. Bizden ufak bir öneri; pırıl pırıl aynaya bakarken hassas gözleri olanlar güneş gözlüğü kullanabilir!

    Banyo aynası için ufak bir tüyo

    Havluyu sarınıp duştan çıktınız ve tıraş olacaksınız fakat ayna olduğunu düşündüğünüz yerde şu anda buhardan bir duvar var. Buharı el ya da havlu ile silmek yerine, duşa girmeden önce banyo aynasına ince bir şerit olacak şekilde tıraş köpüğü sıkın. Daha sonra ise sıktığınız tıraş köpüğünü kağıt havlu kullanarak temizleyin. Tebrikler, artık duşunuzu aldıktan sonra rahatlıkla tıraş olabilirsiniz. Ayrıca tıraş köpüğü yöntemi aynanızın bir hafta boyunca buharlanmasını engelleyecektir.

    Kaynak: Milliyetemlak.com / Emlak

    Emlak Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title