Haberler

Evde Sağlık Hizmeti Alan Vatandaşlar Ziyaret Edildi

Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, Karacabey'de EVSAD Bursa Şubesi yetkilileri ile birlikte evde sağlık hizmeti alan hastaları ziyaret etti.

Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan'ın, Evde Sağlık ve Sosyal Hizmetler Derneği (EVSAD) Bursa Şubesi yetkilileri ile birlikte ilçelerde evde sağlık hizmeti alan vatandaşlara ziyaretleri devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Yenişehir ve Gürsu'da evde sağlık hizmeti kapsamında hizmet alan hastaları ziyaret eden ekip son olarak Karacabey'de bir dizi ziyarette bulunarak hastaların durumlarını ve yapılan çalışmaları yerinde inceledi. İlçe Sağlık Müdürü Dr. Volkan Çiğdem, Karacabey Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Mehmet Petek ve İlçe Müftüsü Durmuş Ayvaz'ın da eşlik ettiği ziyarette İlçe Kaymakamı Dr. Yusuf Gökhan Yolcu ve İlçe Belediye Başkanı Ali Özkan makamında ziyaret edilerek evde sağlık hizmeti alan hastalar hakkında yapılan çalışmalar paylaşıldı.

22 Bin Hastaya Ulaşıldı

Gruplar halinde hasta ziyaretlerini gerçekleştiren ekip Karacabey'de evde sağlık hizmeti alan 70 hastaya ulaşarak durumlarını yakından inceledi. Bursa'da aktif olarak 7 bin 119 evde sağlık hizmeti hastasının bulunduğunu belirten Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, 2010 yılından bu yana 22 binin üzerinde vatandaşa ulaşıldığını dile getirdi.

Evde Sağlık Hizmetleri'nin, Sağlık Bakanlığı'nın hizmetlerini vatandaşların evlerine kadar götüren bir köprü görevi gördüğünü vurgulayan Dr. Akan, "Her ilçemizde personellerimiz büyük özveri göstererek vatandaşlarımıza hizmet veriyor. Sadece nisan ayı içerisinde Evde Sağlık Hizmetleri personellerimiz tarafından 1133 hastamıza 2486 ziyaret gerçekleştirildi. Bundan sonra da yatağa bağımlı, yaşlı, bakıma muhtaç, özürlü, hastanede uzun süre tedavi görmüş ve tedavinin devamının evde sürdürülmesi gereken vatandaşlarımıza sağlık hizmetlerini en iyi şekilde ulaştırmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Ziyaretlerden dolayı hasta ve yakınları memnun kaldıklarını belirtirken, EVSAD Bursa Şubesi yetkilileri de, dernek olarak evde sağlık hizmeti alan ve maddi olarak zor durumda olan vatandaşların her zaman yanında yer aldıklarını ifade etti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Yenişehir Karacabey Gürsu Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title