Haberler

Ev Hanımları Tekvando Öğreniyor

HAYATİ AKÇAY - Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğünce her yaş grubundan bireyi sağlıklı ve bilinçli spora yönlendirmek amacıyla uygulanan "Koşabiliyorken Koş" projesi kapsamında Ordu'da açılan tekvando kursuna ev hanımları ilgi gösteriyor.

İl Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü Başpehlivan Recep Kara Spor Salonu'nda antrenör eşliğinde çalışma imkanı bulan yaşları 30 ile 65 arasında değişen 50 kadın, tekvando yaparak hem kendilerini savunmayı öğreniyor hem de form tuttuyor.

Kursa katılan 65 yaşındaki Şükran Özkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tekvando ile burada tanıştığını söyledi.

Tekvando öğrenmenin memnuniyetini yaşadığını belirten Özkan, spor yapmaya başladıktan sonra sağlığında olumlu yönde değişikler olduğunu ifade etti.

Elif Yazıcı ise yaklaşık bir yıldır çocukları ile tekvando öğrendiğini anlattı.

Tekvando yaptığı için mutlu olduğunu dile getiren 37 yaşındaki Yazıcı, "Bütün ev hanımlarına tavsiye ediyorum. Gelsinler bu sporu yapsınlar." dedi.

43 yaşındaki Gülhiz Özkan Dönmüş de tavsiye üzerine projeye dahil olduğunu belirterek, "Böyle bir etkinliğin içerisinde bulunmaktan dolayı çok mutluyum. Evde oturmaktansa gelip burada spor yapmak çok daha mantıklı." diye konuştu.

Tekvandonun adeta hayatını değiştirdiğine dikkati çeken Dönmüş, "Her şeyden önce artık kendimi savunabilecek duruma geldim. İyi ki buradayım ve herkese de tavsiye ediyorum." ifadelerini kullandı.

İki çocuk annesi 47 yaşındaki Elif Ocak ise spor sayesinde daha da sosyalleştiğini söyledi.

Artık daha zinde hissettiğini vurgulayan Ocak, "Zaman zaman çektiğim eklem ağrılarım spor sayesinde geçti." dedi.

"Düzenli spor sayesinde ağrılarım azaldı"

Bel fıtığı nedeniyle sorunlar yaşadığını dile getiren 40 yaşındaki Çiğdem Olgun da düzenli spor sayesinde ağrılarının azaldığını anlattı.

Olgun, artık daha sağlıklı olduğunun altını çizerek, "Benzer sorunları bulunan ev hanımlarına da spor yapmalarını tavsiye ediyorum." şeklinde konuştu.

Kızı ile antrenmanlara katılan Şule Güney ise tekvandonun çok faydasını gördüğünü, uzun yıllar bu sporu yapmak istediğini söyledi.

Tekvando antrenörü Halil Öziş, projenin her yaştan insana ücretsiz spor yapma imkanı sağladığını ifade etti.

Çeşitli branşlarda kurslar açılmasına rağmen ev hanımların tekvandoyu tercih ettiğini belirten Öziş, kadınların yaklaşık bir yıldır antrenmanlara katıldıklarını söyledi.

Öziş, ev hanımlarının özel çalışma gerektiren tekvandoda bir şeyler öğrendiklerini görünce çok mutlu olduğunu dile getirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Recep Kara Ordu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

IC ENTERRA kaç lot verir? IC ENTERRA halka arz kaç lot düşer? Katılımcıya göre IC ENTERRA lot hesabı! HAVA DURUMU I Cumartesi günü hava nasıl? İstanbul, Ankara, İzmir hava nasıl olacak? Serik Belediyesi hangi parti? Serik Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Serik yerel seçim sonuçları! Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title