Haberler

Euro Ülkelerindeki Vatandaşlar Euroya Karşı

Financial Times Gazetesinde Yayınlanan Araştırma, Euro Bölgesindeki Büyük Ülkelerin Vatandaşlarının Yarısından Fazla, Eski Ulusal Paraları Tercih Ettiğini Gösterdi.

Euro bölgesine dahil AB ülkelerinde vatandaşların çoğunun, Euro'dan memnun olmadığı saptandı. Financial Times gazetesinde yayınlanan araştırma, Euro bölgesindeki büyük ülkelerin vatandaşlarının yarısından fazla, eski ulusal paraları tercih ettiğini gösterdi.

Güçlü Euro bölgesi ekonomisine rağmen Almanya, Fransa, İtalya ve İspanya gibi Euro bölgesindeki büyük ülkeleri kapsayan bir FT-Harris anketi, bu ülkelerde halkın büyük bir çoğunluğu, Euro'nun olumsuz etkilerinin olduğunu düşünüyor.

Buna karşın Euro'nun ulusal ekonomiler üzerindeki etkisine gelince halkın çoğu, yararlarının zararlarından fazla olduğunu söylüyor. Bu sonucu değerlendiren Financial Times ise, halkın Euro'dan kendilerinden çok başkalarının yararlandığını düşündüğü yorumunu yaptı.

Financial Times gazetesince yayınlanan araştırmanın sonuçlarına göre, Fransızlar, İtalyanlar ve İspanyolların üçte ikisinden fazla ile Almanların yarısından fazla, tek para sisteminin olumsuz sonuçlarının olduğuna inanıyor. Fransa'da Euro'nun olumlu bir etkisi olduğunu söyleyenlerin oranı, yüzde 5'de kaldı.

Söz konusu ülkelerde vatandaşların yarısından fazla da Euro'ya eski ulusal paralarını tercih ediyor.

Bu arada, İngiltere'nin de dahil edildiği araştırmanın bölümünde ise, büyük AB ülkelerindeki yetişkinlerin, göçün maaşlarını düşürdüğüne inandığı saptandı.

SADECE DÖRTTE BİRİ BULGARİSTAN VE ROMANYA'YA OLUMLU BAKIYOR

Toplam 5 bin 314 kişinin katıldığı araştırmaya göre, söz konusu ülkelerde halkın sadece dörtte biri, bu yılın başında resmen AB'ye katılan Bulgaristan ve Romanya'nın AB üyeliğine olumlu bakıyor.

Öte yandan, Euro bölgesinin güçlü ekonomisine karşın, halkın ancak yarısından az bir bölümü, bu yılda maaşlarının artırılmasını bekliyor.(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title